(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Έρχονται καλά νέα για την ακτοπλοϊκή σύνδεση με Κεφαλονιά και Ιθάκη – Τι λέει ο γ.γ νησιωτικής πολιτικής

Χαρμόσυνα νέα για την Πάτρα, την Κεφαλονιά και την Ιθάκη έφερε στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Ιονίων Νήσων ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Χρήστος Λαμπρίδης.

Την επόμενη βδομάδα, θα υπάρχουν νέα, το πιο πιθανό χαρμόσυνα, για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Πάτρας με την Κεφαλονιά και την Ιθάκη. Μία εξέλιξη που θα ανακουφίσει εκατοντάδες ταξιδιώτες που χρησιμοποιούσαν μέχρι πρότινος καθημερινά τη γραμμή.Λαμπρίδης: Την επόμενη βδομάδα τα καλά νέα για τη σύνδεση Πάτρας-Σάμης-Ιθάκης

Κατά την ομιλία του, ο κ. Λαμπρίδης αναφέρθηκε στο γενικό σχέδιο της κυβέρνησης και του Υπουργείου για την αξιοποίηση των λιμένων της χώρας, αλλά και των παραλιακών μετώπων.

«Άμεσος στόχος είναι η αναβάθμιση των λιμενικών εγκαταστάσεων των λιμανιών του Ιονίου για να μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες του yachting, το οποίο τους καλοκαιρινούς μήνες ανθεί και αναπτύσσεται ραγδαία στην περιοχή» δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας.

Επιπλέον, ο κ. Λαμπρίδης έφερε ως αρνητικό παράδειγμα το «μπέρδεμα» του παραλιακού μετώπου της Πάτρας και τόνισε πως σύντομα θα ξεκινήσουν συζητήσεις με αυτοδιοικητικούς φορείς από όλη τη χώρα ώστε να ξεκαθαριστεί το πλαίσιο αξιοποίησης των μετώπων.

 

pelop.gr