«Βόμβα» από τα Football Leaks: Ο Σέρχιο Ράμος πιάστηκε ντοπέ στον τελικό του Champions League

«Βόμβα» στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο!

Στις 2 Νοεμβρίου η γνωστή σελίδα αποκαλύψεων, Football Leaks, υποστήριζε ότι θα έβγαζε στη φόρα σκάνδαλο ντόπινγκ με ποδοσφαιριστή που έχει κατακτήσει τον τίτλο του Champions League.

Την Παρασκευή αποκαλύφθηκε ότι ο κεντρικός αμυντικός κι αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης, Σέρχιο Ράμος, βρέθηκε θετικός σε ντόπινγκ κοντρόλ μετά τον τελικό του 2017 στο Κάρντιφ, όταν οι “μερένγκες” νίκησαν τη Γιουβέντους και κατέκτησαν το τρόπαιο.

Η UEFA, ωστόσο, έβαλε στο αρχείο την υπόθεση καθώς αποδέχθηκε τις εξηγήσεις του Ανδαλουσιάνου αμυντικού και του γιατρού της ομάδας της ισπανικής πρωτεύουσας. Ανιχνεύθηκε στον οργανισμό του η ουσία δεξαμεθαζόνη, η οποία είναι απαγορευμένη.

Το ιατρικό επιτελείο των “μερένγκες” παραδέχθηκε ότι χορηγήθηκε η συγκεκριμένη ουσία μέσω ενέσεων στο γόνατο και τον ώμο και η UEFA έλαβε την απόφαση να μην τιμωρήσει, θεωρώντας ότι επρόκειτο για ιατρική απόφαση.

Ο Σέρχιο Ράμος σύμφωνα με το Football Leaks παραβίασε το πρωτόκολλο του ντόπινγκ κοντρόλ μετά το ματς με τη Μάλαγα, για την ισπανική Liga, τον περασμένο Απρίλιο. Συγκεκριμένα έκανε ντους, κάτι το οποίο απαγορεύεται πριν τον έλεγχο σύμφωνα με την ισπανική νομοθεσία πριν διενεργηθεί το ντόπινγκ κοντρόλ.

Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Σέρχιο Ράμος δεν παραβίασε κανονισμούς του ντόπινγκ κοντρόλ

Άμεση ήταν η αντίδραση της ομάδας της ισπανικής πρωτεύουσας, η οποία με ανακοίνωσή της ξεκαθαρίζει ότι ο Ανδαλουσιάνος δεν παραβίασε κάποιον κανονισμό του ντόπινγκ κοντρόλ κι ότι η υπόθεση έκλεισε άμεσα μετά τη διευλεύκανσή της από ειδικούς της WADA και της UEFA.

Η ανακοίνωση:

«Σε σχέση με την πληροφορία που δημοσιεύτηκε από το Der Spieger για τον αρχηγό μας, Σέρχιο Ράμος, η ομάδα ξεκαθαρίζει τ’ ακόλουθα:

1. Ο Σέρχιο Ράμος ποτέ δεν παραβίασε τους κανονισμούς του ντόπινγκ κοντρόλ.

2. Η UEFA ζήτησε ακριβής ενημέρωση κι έκλεισε την υπόθεση άμεσα, όπως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις, μετά από την εξιχνίαση από τη WADA και την UEFA.

3. Όσον αφορά το υπόλοιπο περιεχόμενο της προαναφερθείσας δημοσίευσης, η ομάδα δεν θα σχολιάσει κάτι».