Αγωνία στην ΑΕΚ για πιθανή τιμωρία μετά τις φωτοβολίδες των οπαδών της στον αγώνα με τη Μπάγερν

Σε «αναμμένα κάρβουνα» κάθονται στην ΑΕΚ, καθώς σήμερα η UEFA εξετάζει τα γεγονότα του αγώνα με την Μπάγερν και είναι πιθανό να υπάρξει τιμωρία της έδρας εν όψει του αγώνα της επόμενης Τρίτης απέναντι στον Άγιαξ.

Μπορεί η ατμόσφαιρα κόντρα στους Βαυαρούς στο ΟΑΚΑ να ήταν εντυπωσιακή και να μην υπήρχαν ακρότητες, ωστόσο οι φωτοβολίδες που άναψαν αντίκεινται στις σαφείς προειδοποιήσεις που είχε κάνει η ευρωπαϊκή ομοσπονδία στην ΑΕΚ και μετέφερε η ΠΑΕ ως σύσταση στους φιλάθλους πριν το παιχνίδι. Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει επίσης τη ρίψη κάποιων αντικειμένων, αλλά και την παρουσία αρκετών φιλάθλων σε διαδρόμους.

Στις τάξεις της «Ένωσης» ελπίζουν η UEFA να μην εξαντλήσει την αυστηρότητά της κι αν δεν αποφύγουν απλώς ένα βαρύ πρόστιμο, τότε η όποια ποινή έδρας να αφορά το κλείσιμο συγκεκριμένων θυρών (όπως συνηθίζει να κάνει η UEFA).

Η αναμονή για την έκδοση της απόφασης είναι και ο λόγος που δεν έχουν τεθεί σε κυκλοφορία τα εισιτήρια για το ματς με τον Άγιαξ την επόμενη Τρίτη. Εφόσον η ΑΕΚ αποφύγει την τιμωρία, είναι δεδομένο πως στο προσεχές ευρωπαϊκό ματς θα γίνουν έντονες συστάσεις και θα ληφθούν έξτρα μέτρα ασφαλείας, αφού η ΠΑΕ είναι πλέον στο μικροσκόπιο της UEFA.

Συν τοις άλλοις, η ΑΕΚ θα ελεγχθεί από την UEFA και στις 13 Δεκεμβρίου για ένα άλλο ζήτημα που αφορά στο ματς με την Μπάγερν και έχει να κάνει με την καταγγελία οπαδών της Μπάγερν πως ως εκδρομείς πλήρωσαν 35 ευρώ το εισιτήριο στο ματς της Αθήνας, ενώ οι φίλοι της «Ένωσης» στο Μόναχο πλήρωσαν 15 ευρώ.

Πηγή: sport-fm.gr