Zante Girl: Αμερικανός πρώην υπουργός Εξωτερικών ψάχνει 65 χρόνια μετά ένα κορίτσι από τη Ζάκυνθο

Παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε μεγάλη ηλικία ο Τζέιμς Μπέικερ, πρώην πολιτικός από τις ΗΠΑ, ακόμα θυμάται και ψάχνει ένα κορίτσι που είχε βοηθήσει στη Ζάκυνθο, μετά τον σεισμό του 1953.

Την αποκαλούν “Zante girl”! ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζέιμς Μπέικερ επί προεδρίας Ρίγκαν και Μπους και μια οικογένεια από το Χιούστον, κάνουν απεγνωσμένες προσπάθειες να βρουν το κορίτσι από το νησί του Ιονίου που το 1953 ήταν σε μικρή ηλικία και είχε λάβει από τον πεζοναύτη τότε, Μπέικερ βοήθεια μετά τον καταστροφικό σεισμό.

Κανείς δεν ξέρει αν αυτή η γυναίκα πλέον, ζει. Και αν ζει θα είναι πια αρκετά μεγάλη.

Δεν ξέρει το όνομα αυτού του κοριτσιού, αλλά θέλει να ανακαλύψει ποια είναι και ίσως να την ξανασυναντήσει. Σε αυτή την προσπάθεια τον βοηθά μία οικογένεια Ελλήνων ομογενών, στο Χιούστον.

Η αποστολή τους βέβαια δεν είναι εύκολη. Πολλοί έφυγαν από τη Ζάκυνθο μετά τον σεισμό, ενώ έχουν περάσει και τόσο πολλά χρόνια που ίσως πλέον αυτό το «κορίτσι» θα πλησιάζει τα 80, αν είναι ακόμη εν ζωή.

Αλλά οι τρεις κόρες της οικογένειας Κρίστι, η Ρούλα, η Μαρία και η Κάθι, έχουν κάνει αυτή την αναζήτηση… προσωπική τους αποστολή.