ΠΑΤΡΑ: Στατιστικά στοιχεία για την Γ’ Φάση της Μαθητείας ΕΠΑΛ στην Δυτική Ελλάδα

Με σημαντικές διαφορές και ποσοστά αύξησης συγκριτικά με την Β’ Φάση ξεκίνησε η Γ’ Φάση του θεσμού του Μεταλυκειακού Έτους – Τάξης Μαθητείας ΕΠΑ.Λ. στην Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας.

Το σύνολο των εγγραφών των μαθητευομένων για το Σχολ .Έτος 2018-2019 παρουσίασε μια συνολική αύξηση της τάξης του 57% σε σχέση με το Σχολ. Έτος 2017-2018 για την Δυτική Ελλάδα συνολικά, ενώ οι εγγραφές μόνο στην Αχαΐα σχεδόν τριπλασιάστηκαν με το ποσοστό της διαφοράς να ανέρχεται στο 198%. Σημαντικό ποσοστό αύξησης και στην Αιτωλοακαρνανία με τον αριθμό των εγγραφών να αυξάνεται κατά 30%.

Εντυπωσιακά επίσης αυξήθηκε ο αριθμός των προσφερόμενων θέσεων σε επιχειρήσεις από Δημόσιους και Ιδιωτικούς φορείς οι οποίοι συνεργάζονται ως εργοδότες. Από τον συνολικό αριθμό 210 θέσεων σε επιχειρήσεις το Σχολ. Έτος 2017-2018, οι προσφερόμενες θέσεις μαθητείας συνεργαζόμενων φορέων ανήλθαν στις 360 συνολικά για εφέτος, σημειώνοντας αύξηση κατά 71%.

Ο αριθμός των τμημάτων επίσης αυξήθηκε από 23 σε 25, ενώ στις 9 ειδικότητες που λειτουργούσαν στην Β’ φάση, προστέθηκαν άλλες τέσσερις νέες φτάνοντας τις 13 για την τρέχουσα Γ’ φάση.

Στα γραφήματα που ακολουθούν οπτικοποιούνται λεπτομερώς τα στατιστικά στοιχεία της εφετινής Μαθητείας. Με αυτά τα δεδομένα, δεν θα έπρεπε να παραλειφθεί η απόδοση θερμών συγχαρητηρίων σε όλους όσους υποστήριξαν και συνεργάσθηκαν για την επιτυχημένη έναρξη του προγράμματος την φετινή Σχολική χρονιά σε ολόκληρη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με την ευχή για καλή συνέχεια και επιτυχία στο μέλλον του θεσμού της Μαθητείας ΕΠΑ.Λ.

 

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΙΠΛΑΣ-ΜΑΘΗΤΕΙΑ ΕΠΑΛ ΠΔΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ