(ΗΧΗΤΙΚΟ)-ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑ: Αλλάζει το ιστορικό κτίριο του παλιού ΑΣΟ – Χρ. Νικολάου: “Μεγάλη επιτυχία- Θ’ αλλάξουμε τα δεδομένα, για τους πολίτες”

Μία σημαντική πρόταση  από την Αχαΐα, ενεκρίθη οριστικά στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020», μετά από εμπεριστατωμένη πρόταση του Δήμου Δυτικής Αχαΐας για τις παλιές Αποθήκες ΑΣΟ Κάτω Αχαΐας.
Στην απόφαση  ένταξης,χρηματοδοτείται η ανάπλαση του κτιρίου των αποθηκών ΑΣΟ και μετατροπής τους σε Βιοκλιματικό Πολιτιστικό Κέντρο Πολλαπλών Χρήσεων (με διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου) με 1,1 περίπου εκατ.ευρώ.

Η ανάπλαση του ΑΣΟ Κ. Αχαΐας, αφορά στην αξιοποίηση πάνω από το 80% της επιφάνειας του κτιρίου, για πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες που θα παρέχει ο δήμος, χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα από τους πολίτες, ενώ το υπόλοιπο τμήμα για οικονομικές δραστηριότητες εστίασης και αναψυχής, Ο δήμος έχει διασφαλίσει τη συνεχή λειτουργία του κτιρίου για τουλάχιστον για 4 ημέρες την εβδομάδα και τουλάχιστον 8 μήνες τον χρόνο.

Στον ΣΚΑΪ  Πάτρας 89,4 μίλησε ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου