Φρενίτιδα και ρεκόρ πωλήσεων για το βιβλίο της Μισέλ Ομπάμα

Με εννέα αντίτυπα που πωλούνται ανά δευτερόλεπτο η αυτοβιογραφία της Μισέλ Ομπάμα είναι πρώτη σε πωλήσεις στο Άμαζον, με εξαντλημένα όλα τα εισιτήρια στα μέρη στα οποία εμφανίζεται. Με προσθήκες ημερομηνιών σε μεγάλες πόλεις προκειμένου να εμφανιστεί ξανά, με τον Μπαράκ Ομπάμα να εμφανίζεται σαν γκεστ σταρ, η Μισέλ Ομπάμα δεν είναι νούμερο ένα στις ΗΠΑ αλλά και νούμερο δυο σε πωλήσεις στη μεγάλη Βρετανία.

Το Becoming όπως είναι ο τίτλος της αυτοβιογραφίας της έχει γίνει ήδη το ταχύτερα πωλούμενο βιβλίο της χρονιάς με την Μισέλ Ομπάμα να πρωταγωνιστεί σε μεγάλα σόου και παρουσιάσεις όπως με την Όπρα, τον Τζίμι Κίμελ, την Έλεν Ντετζενέρις να γνωρίζουν αποθεωτική υποδοχή από το κοινό.

Στο Amazon.com, περισσότερες από 200 κριτικές χρηστών έδωσαν στο βιβλίο έδωσαν πέντε αστέρια. Η πρώτη έκδοση έγινε με 1.800.000 αντίγραφα στις ΗΠΑ και τον Καναδά με εκδότη την Penguin Random House, ενώ τυπώθηκαν άλλες 800.000 βιβλία με σκληρό εξώφυλλο. Την Δευτέρα, ο εκδοτικός οίκος δήλωσε ότι τα απομνημονεύματα είχαν πουλήσει πάνω από 725.000 αντίτυπα στις πρώτες 24 ώρες πώλησής της.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο,  ο οίκος Penguin ανέφερε ότι 86.000 αντίτυπα είχαν πωληθεί σε όλες τις μορφές, συμπεριλαμβανομένου του audiobook, και είχαν αποστείλει 350.000 αντίτυπα, με ήδη δύο ανατυπώσεις.

Αυτό το βιβλίο είναι, χωρίς αμφιβολία, το πιο συναρπαστικό εκδοτικό γεγονός αυτής της χρονιάς. Η αξιοθαύμαστη ιστορία της Μισέλ που  μεγαλώνει στη νότια πλευρά του Σικάγο, μέχρι τη θητεία της ως πρώτη κυρία στον Λευκό Οίκο, προσφέρει όλους, σε αυτές τις μέρες πόλωσης και μίσους, μια νέα εναλλακτική ελπίδα, λένε οι αναγνώστες.

 

 

Με πληροφορίες από τον Γκάρντιαν

φωτο: reuters