Αυτό είναι το πραγματικό Όραμα, χωρίς πολλά λόγια και με αποτελεσματικό σχέδιο

Ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου, δήλωσε :
«Ως δημοτική αρχή, είμαστε πολύ χαρούμενοι, για τη διάσωση και αξιοποίηση των αποθηκών του ΑΣΟ Κάτω Αχαΐας που είναι εγκαταλειμμένες και ασυντήρητες για πολλά χρόνια, έχουν υποστεί μεγάλες φθορές, ρηγματώσεις από σεισμούς, καταρρεύσεις, παραμορφώσεις κ.ά.
Έχοντας ως εφόδιο, τη μεταβίβαση μέρους του κτιρίου και του οικοπέδου στον πρώην Δήμο Δύμης (από το Υπουργείο Γεωργίας) και ένα μέρος από την πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αχαΐας (για 25 χρόνια) στον Δήμο Δυτικής Αχαΐας, καταφέραμε να αντλήσουμε ευρωπαϊκούς οικονομικούς πόρους και έτσι να προχωρήσουμε στην ανάπλαση του κτιρίου, για επανάχρηση και επανένταξη του σημαντικού αυτού χώρου στον κοινωνικό ιστό, μέσω ανακαίνισης και αποκατάστασής.
Απαιτήθηκε πολύ δουλειά από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας καθώς και του Τμήματος Προγραμματισμού, την Τ.Υ ΔΕΠΑΝ του «Δικτύου Πόλεων» που ο Δήμος είναι μέλος του, ένα φιλόδοξο πλάνο και μια πολύ προσεγμένη και αξιόλογη μελέτη.
Η επιτυχία ήταν ομαδική, γι’ αυτό και νιώθω την ανάγκη και τη βαθιά υποχρέωση να ευχαριστήσω το σύνολο των υπηρεσιακών παραγόντων και συνεργατών του Δήμου, οι οποίοι συνέβαλαν καθοριστικά.
Περισσότερο από καθετί άλλο, χαιρόμαστε όμως, γιατί σύντομα θα αποδώσουμε στους δημότες έναν ανακαινισμένο ιστορικό χώρο, στον οποίο – πέραν της παροχής υπηρεσιών του Δήμου – θα παραχθεί πολιτισμός, κοινωνικότητα, καλλιτεχνική δημιουργικότητα και κάθε άλλη δράση των τοπικών φορέων και συλλόγων. Επιπλέον, με την προσθήκη νέων χρήσεων, επιδιώκουμε να δοθεί νέα πνοή στο χώρο, ώστε να ενσωματωθεί πιο αρμονικά στην πόλη της Κάτω Αχαΐας.
Αυτό είναι το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΟΡΑΜΑ, χωρίς πολλά λόγια και τυμπανοκρουσίες, αλλά με σχέδιο, στρατηγική και αποτελεσματικότητα, προς όφελος όλων ».