Αστικές πολιτικές δυνάμεις στο Δήμο προς όφελος των λίγων και μακριά από τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες

Από καιρό πριν και όσο μικραίνει το διάστημα για τις εκλογές στην Τοπική Διοίκηση [Περιφέρεια-Δήμος] τόσο οξύνονται οι αντιθέσεις οι αντιπαραθέ σεις οι σκιαμαχίες και διαμορφώνονται ομαδοποιήσεις μεταξύ των αστικών πολιτικών δυνάμεων στο δήμο τόσο στην δημοτική Αρχή όσο και στην αντι πολίτευση, με σκοπό να εγκλωβίσουν το λαό να υφαρπάξουν την ψήφο του για να συνεχίσουν στο «όνομά του» την ίδια αντιλαϊκή πολιτική.
Όσο όμως και να προσπαθούν να διαφοροποιηθούν-και υπάρχουν επιμέ ρους διαφορές- δεν μπορούν να κρύψουν την ταύτισή τους σε μια πολιτική που είναι μακριά και ενάντια από τις ανάγκες των εργαζόμενων και του λαού αποθεώνει την επιχειρηματική δράση, υπηρετεί τις ανάγκες του κεφαλαίου.
Αυτό γίνεται από τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ [ΚΙΝΑΛ] της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ που έτσι κι αλλιώς υπηρετεί την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης , που αποδέχονται οι άλλες πολιτικές δυνάμεις και θέλοντας να κρύψουν την πρα γματικότητα μιλάνε για τοπικά προβλήματα που βεβαίως υπάρχουν και τέ τοια-όμως ο μεγάλος όγκος των προβλημάτων και των αδιεξόδων που βιώ νουν οι εργαζόμενοι και ο λαός της Αιγιάλειας είναι αποτέλεσμα και αντανά κλαση αυτής της πολιτικής που τον ξεζουμίζει τον κάνει άνεργο, εμπορευμα τοποιεί κοινωνικά αγαθά τα πουλά σαν προϊόντα για τα κέρδη των επιχειρη ματικών ομίλων των εργολάβων. Όπως π.χ το νερό έχει γίνει ένα πανάκρι βο προϊόν που γίνονται ακόμη και κατασχέσεις σε λογαριασμούς φτωχών ανθρώπων –συνταξιούχων -ανέργων που αδυνατούν να το πληρώσουν. Αποθεώνουν την επιχειρηματικότητα προσάπτουν ένα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα σ αυτές τις επιχειρήσεις η «κοινωφελής» αλλά πολύ απέχουν από το να είναι τέτοιες. Είναι σαφές ότι καμιά επιχείρηση στα δεδομένο κοινωνικοοικονομικό πλαίσιο δεν μπορεί να επιβιώσει αν δεν έχει κέρδη- λειτουργεί δηλαδή ακόμη κι αν διατηρεί τον προσδιορισμό «δημόσιο» με ιδιωτικοοικονομικα κριτήρια –έτσι όμως ένα πρώτιστης ανάγκης κοινωνικό αγαθό γίνεται πανάκριβο εμπόρευμα για τα λαϊκά στρώματα που έχουν πληρώσει πολλαπλούς φόρους και τέλη και έχουν το δικαίωμα –και το κράτος και η Τοπική Διοίκηση αντίστοιχα την υποχρέωση-για σύγχρονες –ασφαλείς ποιοτικές και δωρεάν η με χαμηλό κόστος δημόσιες- δημοτικές υπηρεσίες. Να μη διαφεύγει της προσοχής το γεγονός ότι απόφαση της ΕΕ είναι η ιδιωτικοποίηση τέτοιων επιχειρήσεων προς όφελος των αναγκών και των κερδών των επενδυτών.
Στην Διαχείριση απορριμμάτων υπάρχει σχεδιασμός από την κεντρική εξου σία το κράτος την περιφέρεια και τον δήμο που όλες οι αστικές δυνάμεις υπηρετούν προς όφελος των επιχειρηματιών στον χώρο είτε στην μεταφορά είτε στην ανακύκλωση είτε όπου αλλού και αυτό αντιστρατεύεται τις ανάγ κες του λαού γιατί πρωτεύουν τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών στο χώρο. Τα τραγικά αδιέξοδα με την επικίνδυνη πολιτική στην Διαχείριση [όπως η υγειονομική βόμβα με τον υπερκορεσμένο και βασικές ελλείψεις ΧΥΤΑ της Αιγείρας] των απορριμμάτων στην Αιγιάλεια τα βιώνει διαρκώς ο λαός όλης της Αιγιάλειας που αγωνίζεται για το δίκιο του να προστατεύσει την ζωή του το περιβάλλον τη ζωή των παιδιών του. Η ολοκληρωμένη δια

χείριση προς όφελος του λαού με πλήρη κρατική χρηματοδότηση με εργαζό μενους με μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα με υποδομές
και μηχανήματα χωρίς ιδιώτες και επιχειρηματική δράση αποτελεί κόστος για το αστικό κράτος και ο τομέας φιλέτο και χρυσάφι για τα επενδυτικά σχέδια των επιχειρηματικών ομίλων.

-Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ο συνδυασμός του ΚΚΕ παλεύει ενάντια σ αυτές τις αντιλήψεις και λογικές γιατί στη πολιτική του πρόταση πρωτεύουν οι λαϊκές ανάγκες οι ανάγκες των εργαζόμενων –όχι τα κέρδη των εργολάβων και των επιχειρηματιών πρωτεύει η διασφάλιση της ζωής και του περιβάλλον τος το μέλλον της νέας γενιάς. Όμως αυτά τα δικαιώματα και οι σύγχρονες ανάγκες του δεν πρωτεύουν στους στόχους των αστικών δυνάμεων της ΝΔ του ΚΙΝΑΛ του ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα η πολιτική που υπηρετούν τα περιορίζει ασφυκτικά και καμιά κυβέρνηση καμιά δημοτική Αρχή δεν θα τα χαρίσει αν ο ίδιος ο λαός δεν τα διεκδικήσει δεν τα απαιτήσει με την οργανωμένη πάλη του τον αγώνα του που θα στρέφεται ενάντια στην αιτία που παράγει τα βάσανά του την φτώχεια την ανεργία τους μεγάλους κινδύνους που κρύβει η εμπλοκή στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Ο λαός σήμερα δεν μπορεί και δεν πρέπει να παλεύει κάτω από την σημαία ξένων συμφερόντων αλλά κάτω από την σημαία των δικών του σύγχρονων αναγ κών που είναι σε αντίθεση με τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που υπηρετούν οι αστικές πολιτικές δυνάμεις και στο Δήμο κρύβοντας επιμελώς την αλήθεια σκιαμαχώντας η αντιπαρατιθέμενοι με άσφαιρα πυρά η βάζον τας κάλπικα διλλήματα επιδιώκοντας τον εγκλωβισμό και τον αποπροσανα τολισμό του- και σ αυτό πραγματικά αριστεύουν.
-Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να καταδικασθούν αυτές οι αντιλαϊκές πολι τικές που διαχρονικά υπηρετούν οι εκάστοτε κυβερνήσεις και οι αστικές πο λιτικές δυνάμεις στο Δήμο προς όφελος των λίγων και μακριά από τις πραγ ματικές λαϊκές ανάγκες να συμπορευθεί ο λαός με το ΚΚΕ να δυναμώσουν
οι αγώνες ,το εργατικό λαϊκό κίνημα να δυναμώσει το ΚΚΕ παντού και στις εκλογές να ανοίξει ο δρόμος για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτι κής του σάπιου συστήματος που την παράγει για μια άλλη εξουσία μια άλλη οικονομία που θα υπηρετεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες όχι τα κέρδη των λίγων και του κεφαλαίου.
Χρηστος Λαινάς