ΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΪΑ: Ο δήμος, με έργα αγροτικής οδοποιίας «θωρακίζει» ευάλωτες περιοχές – Χ. Νικολάου: “Με θεωρίες και εκθέσεις ιδεών δεν αντιμετωπίζεται η πραγματικότητα της υπαίθρου”

Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας, ικανοποιώντας τα χρόνια αιτήματα των Πρόεδρων Τοπικών Κοινοτήτων καθώς και των Δημοτών, για την αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας και την προστασία των περιοχών τους από πλημμυρικά φαινόμενα, καταβάλει γιγαντιαία προσπάθεια επούλωσης “πληγών” του χρόνου και της κακοκαιρίας, με όσα μέσα (οικονομικά και τεχνικά) διαθέτει.
Με ίδιους διαθέσιμους – λιγοστούς έστω – δημοτικούς πόρους, έγκαιρα και εντατικά, εκτελεί (με αυτεπιστασία) εργασίες σε διάφορες περιοχές, με μόνο κριτήριο την αναγκαιότητα και την επικινδυνότητα των τοπικών κοινωνιών.
Αυτή την περίοδο, ολοκληρώνονται οι παρεμβάσεις (συνεργείων του δήμου) στην αγροτική οδοποιία της Τοπικής Κοινότητας Λακκόπετρας (χαλικόστρωση, διάνοιξη χανδάκων, μικρά τεχνικά έργα κ.ά) και παράλληλα έργα μεγάλης σημασίας γίνονται στην Τοπική Κοινότητα Μιχοΐου, ενώ ολοκληρώθηκαν παρεμβάσεις στις Τ.Κ Σαγαιίκων- Φράγκα & Καγκαδίου. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα ξεκινήσουν ανάλογες εργασίες, στην Τοπική Κοινότητα Λιμνοχωρίου και σε άλλες Τ.Κ.
Παράλληλα, ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας, μετά από επίμονη διεκδίκηση, κατάφερε να αποσπάσει κονδύλι ύψους 900.000 ευρώ, από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για την αγροτική οδοποιία, ώστε να εκτελεστούν έργα σε περιοχές, με ιδιαίτερες ανάγκες.
Ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου δήλωσε σχετικά:
«Το διογκωμένο πρόβλημα της αγροτικής οδοποιίας του Δήμου μας, δεν αντιμετωπίζεται με θεωρίες, αλλά με έργα, σχέδιο και επιμονή για πόρους και μέσα που θα το αντιμετωπίζουν ή τουλάχιστον θα το βελτιώνουν, προς όφελος των συνδημοτών μας.
Αυτό και κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια που διοικούμε τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας, χωρίς εύκολα “κατεβατά” και εκθέσεις ιδεών! Όποιος γνωρίζει καλά το μέγεθος και τον όγκο της κακής αγροτικής οδοποιίας, αυτός και μόνο μπορεί να καταλάβει τις δυσκολίες που έχει το εγχείρημα. Όλα τ’ άλλα είναι απλά λόγια με “δασκαλίστικο” ύφος, μακρυά από την πραγματικότητα που διαμορφώνονται σε περιβάλλον δωματίου.
Έχοντας ενημερώσει έγκαιρα και επανειλημμένως, τα συναρμόδια υπουργεία, για τους κινδύνους που διατρέχουν πεδινές Τοπικές Κοινότητες των Δημοτικών Ενοτήτων Μόβρης, Λαρίσου και Ωλενίας , από απορροές προερχόμενες από τις καμένες εκτάσεις (μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2017) κάνουμε ό, τι καλύτερο μπορούμε για να προστατεύσουμε τους συνδημότες μας, τους οικισμούς τους , τις αγροτικές τους καλλιέργειες, όπως και τις δημοτικές-δημόσιες υποδομές.
Δεν μας ενδιαφέρει, αν οι εργασίες που εκτελούνται και θα συνεχιστούν – όσο η οικονομική δυνατότητα και οι καιρικές συνθήκες μας το επιτρέψουν – ταυτίζονται χρονικά με την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Αυτό φαίνεται νοιάζει μόνο αυτούς, που θέλουν πάνω στα μεγάλα προβλήματα του Δήμου, να παραστήσουν τους κατήγορους και τους “μάγους”, χωρίς αίσθηση της πραγματικότητας της υπαίθρου. Και ερωτώνται «οι μάγοι» και οι κατήγοροι : Την έγκριση του αιτήματος για την απόκτηση του πολυπόθητου Grader, ενός μηχανήματος που θα συμβάλει καθοριστικά στην βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας, να την δεχτούμε ή όχι επειδή είναι προεκλογική περίοδος ;;; Διότι πριν δέκα (10) ημέρες ενημερωθήκαμε για αυτή την ευχάριστη είδηση.
Αναμένοντας νέα μηχανήματα και άλλες γενναίες χρηματοδοτήσεις , για περιοχές που στο πρόσφατο και απώτερο παρελθόν, έχουν χαρακτηριστεί ως περιοχές “Έκτακτης Ανάγκης”, ευελπιστούμε ότι θα προστατεύσουμε τις τοπικές κοινωνίες, ενόψει του Χειμώνα. Σε κάθε περίπτωση, η Δημοτική Αρχή, διεκδικεί και μάχεται καθημερινά μέσα σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες.
Αν αυτό ενοχλεί, πολιτικά, θα το κρίνουν οι συνδημότες μας, όταν θα αξιολογήσουν, από τη μια τα δύσκολα έργα και από την άλλη τις «Κασσάνδρες» και τα εύκολα λόγια!