Σε «μίνι» ανασχηματισμό προχωρά ο Ντόναλντ Τραμπ

Μίνι ανασχηματισμό προανήγγειλε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, σε συνέντευξή του στο δίκτυο «Fox News».

Ο πρώτος που θα φύγει είναι ο προσωπάρχης στο Λευκό Οίκο, Τζον Κέλι.

Μετά τις ενδιάμεσες εκλογές της 6ης Νοεμβρίου, στις οποίες οι Ρεπουμπλικάνοι είδαν τον πολιτικό συσχετισμό ισχύος να μεταβάλλεται σε βάρος τους, αφού απώλεσαν την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος ετοιμάζεται για ένα ακόμη κυβερνητικό «λίφτινγκ».

Η υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας,Κίρστεν Νίλσεν θεωρείται δεδομένο ότι θα πάρει την άγουσα προς την αποχώρηση από την κυβέρνηση, μετά την απομάκρυνση του προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Τζον Κέλι.

Χθες, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι,ναι μεν εκτιμά την εργασιακή ηθική του, αλλά σε πολλά πράγματα δεν συμφωνεί με τον Κέλι.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν θα τον κρατήσει έως το 2020, ο πρόεδρος περιορίστηκε να πει ότι «θα μπορούσε να συμβεί».

Επιπλέον, υποστήριξε ότι, αν και είναι ευχαριστημένος από το υπουργικό συμβούλιο,σκέφτεται να αλλάξει «τρεις ή τέσσερις ή πέντε υπουργούς».

Για την υπουργό Εσωτερικών, Κίρστεν Νίλσεν, ο Τραμπ υποστήριξε ότι, αν και θα μπορούσε να τη διατηρήσει στο αξίωμά της, θα ήθελε να είναι πιο σκληρή στην εφαρμογή πολιτικών μετανάστευσης και στην επιβολή της ασφάλειας των συνόρων.

Υπενθυμίζεται ότι, την περασμένη Τετάρτη, η αναπληρώτρια σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Μίρα Ρικαρντέλ εξαναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη θέση της, μία ημέρα αφού η σύζυγος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Μελάνια Τραμπ, της έδειξε την …πόρτα.