ΠΑΤΡΑ: Ο Γιάννης Μουταφίδης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, με το Νίκο Τζανάκο

Με τη Δημοτική Παράταξη ‘Πάτρα η δική μας πόλη’, με επικεφαλής το Νίκο Τζανάκο στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές του Μαΐου του 2019, θα είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος και ο Γιάννης Μουταφίδης.

Ο Γιάννης Μουταφίδης έχει σπουδάσει στη νυκτερινή εμπορική σχολή της Πάτρας και είναι ελεύθερος επαγγελματίας-υαλοτεχνίτης. Αγάπησε και ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την τέχνη με υλικό το γυαλί.

Συνεργάστηκε και συνεργάζεται με κορυφαίους Έλληνες σύγχρονους καλλιτέχνες, όπως ο Κώστας Τσόκλης, ο Κώστας Βαρώτσος, η Διοχάντη, ο Στάθης Χρυσικόπουλος, ο Δημήτρης Αληθινός κ.α..

Ενεργός αλλά και αθόρυβος πολίτης, δραστηριοποιείται στο χώρο του αθλητισμού, ιδιαίτερα στον Ατρόμητο Πατρών, τα τελευταία 25 χρόνια.

Μεγάλη του αγάπη είναι το καρναβάλι, στο οποίο συμμετέχει αδιαλείπτως από το 1981, κατασκευάζοντας άρματα σε συνεργασία και με άλλους πατρινούς καλλιτέχνες. Τα τελευταία 30 χρόνια συνεργάζεται με ένα από τα κορυφαία γκρουπ, το οποίο αποσπά συνεχείς βραβεύσεις.

Δραστηριοποιείται στο καρναβάλι σατιρίζοντας πολιτικές καταστάσεις και γεγονότα, όχι μόνο διότι πιστεύει ότι μέσα από το θεσμό αναδεικνύεται η πόλη, αλλά και πως αναδεικνύεται και μια μορφή τέχνης και ο ίδιος συμβάλλει σε αυτό.

Είναι παντρεμένος και πατέρας 4 παιδιών.