Κύκλωμα κοκαΐνης: Αρνείται τις κατηγορίες ο γιος της αστρολόγου-Σήμερα οι απολογίες των κατηγορουμένων

Βαρύτατες ποινικές διώξεις ασκήθηκαν από τις εισαγγελικές αρχές σε βάρος των τριών συλληφθέντων για συμμετοχή σε διεθνές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, το οποίο εξάρθρωσε η Ελληνική Αστυνομία με τη συνδρομή της αμερικανικής υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών DEA και των αρμοδίων αρχών του Εκουαδόρ. Οι διώξεις που ασκήθηκαν στους τρεις συλληφθέντες αφορούν στα αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της διακεκριμένης περίπτωσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Συνολικά, σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχουν συλληφθεί εννέα άτομα, έξι στον Ισημερινό και τρεις στην Ελλάδα. Οι τρεις συλληφθέντες στην Ελλάδα είναι ένας 42χρονος ιδιοκτήτης καφετέριας που είναι γιος αστρολόγου, ένας 63χρονος ιδιοκτήτης μάντρας πολυτελών αυτοκινήτων και ένας 41χρονος Έλληνας αλβανικής καταγωγής.

Οι τρεις συλληφθέντες στην χώρα μας, οδηγήθηκαν σήμερα στις εισαγγελικές αρχές, οι οποίες και τους απήγγειλαν τις παραπάνω κακουργηματικές κατηγορίες. Στη συνέχεια οδηγήθηκαν ενώπιον της 3ης ειδικής ανακρίτριας από την οποία ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για σήμερα Δευτέρα, προκειμένου να προετοιμάσουν τις απολογίες τους. Μέχρι τότε όλοι θα κρατούνται στη ΓΑΔΑ.

Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, τα κατηγορούμενα ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιούσαν μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης από τον Ισημερινό στην Αυστραλία. Μάλιστα, για τη μεταφορά των ναρκωτικών, τα κέρδη από την πώληση των οποίων υπολογίζονται ότι ξεπερνούν τα 11 εκατ. ευρώ, οι εμπλεκόμενοι χρησιμοποιούσε ειδικά μετασκευασμένο ιστιοπλοϊκό.
Ωστόσο, και οι τρεις συλληφθέντες στην χώρα μας, φέρονται να αρνήθηκαν ενώπιον των διωκτικών αρχών τις κατηγορίες.
Ειδικότερα, ο 42χρονος γιος της αστρολόγου φέρεται να υποστήριξε προανακριτικά ότι συνεργαζόταν με τον 63χρονο έμπορο αυτοκινήτων και ταξίδεψε στο Εκουαδόρ στο πλαίσιο μίας δουλειάς για μεταφορά κακάο. Όπως φέρεται να υποστήριξε, τα πρόσωπα με τα οποία θα έκλεινε τη δουλειά του ζήτησαν ως χάρη να δει και να φωτογραφίσει ένα σκάφος και στη συνέχεια να παραδώσει τις φωτογραφίες σε έναν Αλβανό στη Ελλάδα και να του υποδείξει κάποιον σκίπερ. Ωστόσο, όπως φέρεται να επισήμανε ο 42χρονος, όταν πια επέστρεψε στην χώρα μας άρχισε να υποψιάζεται ότι το σκάφος δεν προοριζόταν για μεταφορά κακάο, αλλά ίσως για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών. Τότε, όπως φέρεται να κατέθεσε, άρχισε να απομακρύνεται από τα πρόσωπα που συνάντησε στο Εκουαδόρ, κάτι που όπως λέει του το επεσήμανε και ο συγκατηγορούμενός του έμπορος αυτοκινήτων, λέγοντάς του ότι αυτά τα πράγματα είναι επικίνδυνα.
Επιπλέον, ο 42χρονος φέρεται να επισήμανε πως ο ίδιος άρχισε να δέχεται και απειλές από τους ανθρώπους στο Εκουαδόρ, με τους οποίους, όπως είπε, δεν είχε οικονομικές συναλλαγές μαζί τους ούτε είδε ναρκωτικά όταν τους συνάντησε στη χώρα τους.
Από την πλευρά του ο 63χρονος έμπορος αυτοκινήτων καθώς και 41χρονος Έλληνας αλβανικής καταγωγής επικαλέστηκαν, κατά πληροφορίες, το δικαίωμα της σιωπής ενώπιον των αστυνομικών.
Ο δικηγόρος του 63χρονου, Σάκης Κεχαγιόγλου, δήλωσε πάντως πως ο εντολέας του αρνείται τις κατηγορίες.