(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Εργαστήρια «ΑΣ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ»-Από “Πρόταση”

Την Κυριακή 18 Νοεμβρίου το πρωί πραγματοποιήθηκε στους χώρους της Κίνησης «ΠΡΟΤΑΣΗ», το πρώτο από τα 7 εργαστήρια που έχουν προγραμματιστεί και αφορούσε παιδιά 4-6 ετών μαζί με τους γονείς τους. Το θέμα του ήταν «ΑΣ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ».
Η δομή και οι στόχοι αυτών των εργαστηρίων στηρίζονται στα αιτήματα που έχουν έρθει στον φορέα από γονείς παιδιών μικρής ηλικίας και οι εμψυχωτές του φορέα μέσα από την μακρόχρονη εμπειρία τους οργανώνουν με μεγάλη επιτυχία για τρίτη χρονιά φέτος.
Πιο συγκεκριμένα τα παιδιά αυτής της ηλικίας για να είναι χαρούμενα αναζητούν στιγμές να παίζουν με χαρούμενους, αφοσιωμένους σε αυτά γονείς. Οι γονείς, μέσα στον σύγχρονο τρόπο ζωής έχουν ανάγκη από ποιοτικό χρόνο αφιερωμένο στην συντροφική τους σχέση, στο παιδί τους αλλά και στον εαυτό τους. Τόσο τα παιδιά όσο και οι γονείς διψούν για επικοινωνία, αγάπη, χαρά και εμπιστοσύνη έτσι ώστε οι μεν γονείς να μπορούν να διαχειριστούν τους προβληματισμούς και τις δυσκολίες που έχουν για την κάλυψη των βασικών υλικών αναγκών και να ενισχύσουν τον ρόλο τους μέσα στην οικογένεια, τα δε παιδιά να μεγαλώνουν με υγεία ψυχική και σωματική. Μέσα από την συνύπαρξη παιδιών και γονιών στα εργαστήρια, επιδιώκεται η καλύτερη προσέγγιση και η ενίσχυση των δεσμών παιδιού – γονιού, η ουσιαστική πρόληψη κάθε μορφής δυσλειτουργικής εξάρτησης.
Με παιδαγωγικές μεθόδους και βιωματικές διεργασίες ανακαλύπτουν, δοκιμάζουν και υιοθετούν νέους τρόπους «σχετίζεστε» στην καθημερινότητά τους, στο σπίτι. Στο πρώτο αυτό φετινό εργαστήριο μέσα σε μια ζεστή ατμόσφαιρα, οι εθελοντές εμψυχωτές μαζί με τους γονείς και τα παιδιά, συζήτησαν, ζωγράφισαν και έπαιξαν. Η συνάντηση έκλεισε μέσα σε ένα χαρούμενο κλίμα αλλά και προσμονή για το επόμενο εργαστήριο την Κυριακή 16/12/2018.