Παναχαϊκή – Ηρακλής 1-0 (Video)

Η Παναχαϊκή επικράτησε του Ηρακλή με 1-0 στην Αγυιά χάρη στο γκολ του Ελευθεριάδη, στο ντεμπούτο του Δημήτρη Ελευθερόπουλου στον πάγκο του Ηρακλή και τον άφησε πίσω στη βαθμολογία.

Τη δεύτερη νίκη της στη φετινή Football League, ξανά εντός έδρας, πήρε η Παναχαϊκή, με το γκολ του Ελευθεριάδη στο 11′ να προκαλεί σύγχυση μεταξύ παικτών και διαιτητών και τον Κατσικογιάννη να ανατρέπει την υπόδειξη του επόπτη, μετρώντας κανονικά το τέρμα.

Η φάση που προκάλεσε διαμαρτυρίες εκατέρωθεν, πρώτα των γηπεδούχων και μετά των φιλοξενούμενων, εξελίχθηκε ως εξής: σε σέντρα του Κολ από δεξιά, ο Ελευθεριάδης πήρε την κεφαλιά, με τον Βοσνιάδη να αποκρούει και τον ίδιο παίκτη να παίρνει το ριμπάουντ και να σκοράρει. Ο επόπτης όμως μπερδεύτηκε και σήκωσε τη σημαία, αφού πίστεψε πως σκόρερ ήταν ο Μαυριάς, που τη στιγμή της κεφαλιάς ήταν πράγματι εκτεθειμένος, δίχως όμως να επηρεάζει τη φάση.

Τελικά ο Κατσικογιάννης, μετά τις απαραίτητες διαβουλεύσεις με τον επόπτη, που δέχθηκε τα «πυρά» των ποδοσφαιριστών της Παναχαϊκής, μέτρησε το γκολ, δίνοντας… έναυσμα στους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται.

Στη συνέχεια οι Πατρινοί διατήρησαν τον έλεγχο στο παιχνίδι, με τον «Γηραιό» να μην αποδίδει καλά επιθετικά, στο ντεμπούτο του Ελευθερόπουλου στον πάγκο του και να είναι ακίνδυνος.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα δεν άλλαξε, με την ομάδα του Οφρυδόπουλου να ελέγχει τον ρυθμό, να απειλεί περιστασιακά και σίγουρα περισσότερο από τους Θεσσαλονικείς και το τελικό σφύριγμα να βρίσκει την Παναχαϊκή να πανηγυρίζει για τη νίκη, που την έστειλε στους 7 βαθμούς. Αντίθετα ο Ηρακλής έμεινε στους 4, προβληματίζοντας ξανά με την απόδοσή του.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Σούλης, Πολίμος, Σταμόπουλος, Λουμπαρδέας, Τσελεπίδης, Αργυρόπουλος (84’ Ντάσιος), Σωτηράκος, Μαυριάς, Φουρλάνος, Κολ (66’ Κυνηγόπουλος), Ελευθεριάδης

ΗΡΑΚΛΗΣ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Βοσνιάδης, Κουτρομάνος, Χιντζίδης, Κούσας, Ζιαμπάρης, Μουμίν, Παναγιωτούδης (80’ Κλέιτον), Πασάς (46’ Ρόβας), Ντούνης (77’ Χασομέρης), Μενδρινός, Περόνε