(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Σήμερα ο εορτασμός της επετείου εξέγερσης του Νοέμβρη του 1973 – Μηνύματα και στεφάνια

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον γιορτασμό της επετείου εξέγερσης του Νοέμβρη του 1973, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, επικεφαλής αντιπροσωπείας της Δημοτικής Αρχής κατέθεσε χθες το πρωί στεφάνι στο πρώην Παράρτημα του Πανεπιστημίου.
Στη συνέχεια στο χώρο της παλιάς Ασφάλειας, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Γεροπαναγιώτη – Θεοδωρακοπούλου, κατέθεσε στεφάνι, τιμώντας τους αγωνιστές που βασανίστηκαν κατά τη διάρκεια της χούντας.

Στην κατάθεση στεφανιών παραβρέθηκαν, Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι, οι επικεφαλής των παρατάξεων «Ανυπότακτη Πολιτεία», Χρήστος Πατούχας και «Όλοι μαζί για την Πάτρα», Βίβιαν Σαμούρη, ενώ στεφάνι κατέθεσε και ο σύζυγός της, Δημοσθένης Σαμούρης στη μνήμη του αδελφού του, 22χρονου φοιτητή της Παντείου Γιώργου Σαμούρη, που έχασε τη ζωή του από πυρά της αστυνομίας, στην περιοχή του Πολυτεχνείου στις 16 Νοέμβρη του ’73.

Ο Δήμαρχος σε δήλωσή του στα μέσα ενημέρωσης, ανέφερε:
«Είμαστε σήμερα εδώ μαζί με τους μαθητές, τους σπουδαστές, τους φοιτητές, την εργατική τάξη και τον πατραϊκό λαό, για να δηλώσουμε ότι συνεχίζουμε τον αγώνα. Στέλνουμε μήνυμα στους Αμερικάνους ότι δεν μπορούν να σουλατσάρουν σε όλη την Ελλάδα και να συμπεριφέρονται λες και είναι ιδιοκτήτες της χώρας μας έχοντας την στήριξη μιας κυβέρνησης η οποία τους τα δίνει όλα. Είμαστε εδώ, για να καταγγείλουμε το γεγονός ότι θέλουν να επεκτείνουν τις βάσεις τους για να κάνουν ορμητήριο την Ελλάδα στις επεμβάσεις τους και να τους δηλώσουμε ότι με τον αγώνα μας σήμερα όπως και τότε, θα ανατρέψουμε τις επιδιώξεις τους».

Ο εκδηλώσεις συνεχίζονται και κορυφώνονται σήμερα Σάββατο 17 Νοέμβρη:
• 5 μ.μ. συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (επί της οδού Κολοκοτρώνη) και πορεία που θα περάσει από το μνημείο του Νίκου Τεμπονέρα.
• 8 μ.μ. εκδήλωση του Δήμου Πατρέων στο θέατρο Μπάρυ (Σανταρόζα 7 και Καρόλου), αφιερωμένη στο Πολυτεχνείο.