Ένταση και στη Θεσσαλονίκη: Φωτιές και οδοφράγματα στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ

Κουκουλοφόροι έσπασαν θρανία, έβαλαν φωτιές και έστησαν οδοφράγματα – Μικρή ομάδα κινήθηκε προς τη ΔΕΘ – Κλειστή και στα δύο ρεύματα η Εγνατία – Έκαψαν αμερικανική σημαία στην πορεία για το Πολυτεχνείο –Επεισόδια και στην Πάτρα

Τεταμένη είναι η ατμόσφαιρα έξω από την Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, καθώς κουκουλοφόροι έχουν στήσει οδοφράγματα, μετά την πορεία για την 45η  επέτειο του Πολυτεχνείου.

Περίπου 30 άτομα βγήκαν από τους χώρους του Ιδρύματος και έβαλαν φωτιά σε θρανία, πίνακες και άλλα αντικείμενα. Την ίδια στιγμή μια μικρή ομάδα κινήθηκε προς τη ΔΕΘ και άναψε μικρή εστία φωτιάς με πλαστικά στην πύλη εμπορίου της Έκθεσης.

Η οδός Εγνατία παραμένει κλειστή και στα δύο της ρεύματα.

odothes2
odothes

Έκαψαν σημαίες  και τραγούδησαν «Πότε θα κάνει ξαστεριά»

Νωρίτερα, έξω από το Αμερικανικό  Προξενείο, όπου έφτασε η  πορεία, οι διαδηλωτές  έκαψαν την αμερικάνικη σημαία, ενώ τραγουδώντας το  «Πότε θα κάνει ξαστεριά»  έκαψαν συμβολικά και μια σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι πορείες ξεκίνησαν από την Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Οι διαδηλωτές κρατώντας πανό κατά του φασισμού, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, μέλη του Συλλόγου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ), του ΠΑΜΕ, του ΚΚΕ και της ΚΝΕ συγκεντρώθηκαν έξω από το κτήριο της σχολής, για να τιμήσουν τα ιστορικά γεγονότα της 17ης Νοεμβρίου του 1973.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν και μέλη του ΕΚΘ, ενώ στην πορεία συμμετέχει με μπλοκ και ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

Λίγη ώρα αργότερα, ακολούθησαν μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου και φοιτητικοί σύλλογοι συγκεντρώθηκαν στο ίδιο σημείο και ξεκίνησαν πορεία.

Πηγή: thestival.gr

advertisement