(ΗΧΗΤΙΚΟ)-ΠΑΤΡΑ: Οι προτεραιότητες του προϋπολογισμού της Περιφέρειας για το 2019 – Γ.Αγγελόπουλος στον ΣΚΑΪ 89,4: “Ποτέ δεν ήταν προεκλογικός”!

«Το 2019 θα είναι μια χρονιά που θα κριθούμε από την ικανότητά μας στο νέο διακύβευμα για τη χώρα, την αυτοδύναμη πορεία της, την αυτοτέλεια της. Θα κριθούμε κι από το διακύβευμα μιας Αυτοδιοίκησης που εμείς την θέλουμε ανεξάρτητη, ακηδεμόνευτη, δημοκρατική. Δεν θέλουμε την Αυτοδιοίκηση υποχείρια κομμάτων, δε θέλουμε την Αυτοδιοίκηση συμπλήρωμα του Κράτους». Με τα λόγια αυτά ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας έθεσε τους πολιτικούς στόχους της Περιφέρειας για το 2019, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου για τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους, το βράδυ της Πέμπτης 15 Νοεμβρίου 2018 στην Πάτρα.  

Και πρόσθεσε:  «Θέλουμε την Αυτοδιοίκηση ως αυτόνομη θεσμική οντότητα. Την υπηρετήσαμε με αρχές και αξίες, θα συνεχίσουμε να την υπηρετούμε, θα διεκδικούμε το καλύτερο για την κοινωνία, για τους πολίτες, για την προοπτική στο μέλλον. Μακριά από δεκανίκια. Θέλουμε να πατάμε στα πόδια μας. Οραματιζόμαστε τη μετάβαση από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση στην Περιφερειακή Διακυβέρνηση. Να είμαστε ένας θεσμός που να μπορεί να αποφασίζει μόνος του, χωρίς περιορισμούς στην κατεύθυνση των πόρων και τις στρατηγικές».

Η στήριξη της επιχειρηματικότητας και του πρωτογενούς τομέα παραγωγής, η έμφαση στο κοινωνικό κράτος και στις  δημόσιες υποδομές υγείας, όπως επίσης και η βελτίωση των υποδομών δημόσιας εκπαίδευσης είναι οι βασικοί πυλώνες του προϋπολογισμού του 2019 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

«Μέσω αυτού υλοποιείται το πρόγραμμα, το σχέδιο και το όραμά μας για την αποτελεσματική διοίκηση της Περιφέρειας, με πρωταρχικό σκοπό την ευημερία των συμπολιτών μας», τόνισε κατά την τοποθέτησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Αξιοποίησης Περιουσίας Παναγιώτης Μπράμος, αναλύοντας τη βασική φιλοσοφία του προϋπολογισμού.

Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στη στόχευσή του, επισημαίνοντας: «Η Αιρετή Περιφέρεια είναι ο μόνος σήμερα θεσμός, που στον σκληρό πυρήνα των αρμοδιοτήτων της είναι η ανάπτυξη, άρα και η διέξοδος από την γκρίζα και καταστροφική ζώνη της ύφεσης».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Περιφερειάρχης τόνισε: «Έχουμε μια πολιτική και ένα σχέδιο που οδηγεί στο αύριο. Σε ένα βιώσιμο παραγωγικό μοντέλο. Εκπροσωπούμε ένα θεσμό, που έχει νοικοκυρέψει τα οικονομικά του. Έχει μια αδαμάντινη διαχείριση, με διαφάνεια, έχει στόχους, έχει σχέδιο, διεκδικεί πόρους και έχει μια ικανότητα, στην πορεία υλοποίησης του προϋπολογισμού και στο χρόνο, να φέρνει πρόσθετα χρήματα».

Στον προϋπολογισμό του 2019 για επενδύσεις έχουν προβλεφθεί συνολικά 90.256.899,60 ευρώ, εκ των οποίων το μεγαλύτερο μέρος 54.574.987,71 ευρώ (ποσοστό 60,5%) αποτελούν έργα συγχρηματοδοτούμενα, 25.392.940,37 ευρώ για αναπτυξιακά διακρατικά προγράμματα χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και 10.288.971,52 ευρώ για την εκτέλεση του επενδυτικού προγράμματος της Περιφέρειας χρηματοδοτούμενου από τους ΚΑΠ.

«Αυτή είναι η οικονομική μας αφετηρία για το οικονομικό έτος 2019. Μια απόλυτα ρεαλιστική αφετηρία που μας επιτρέπει να διεκδικούμε και να υλοποιούμε. Αυτό είναι το κοινό μας όραμα. Αυτός είναι ο στόχος της πολιτικής μας, αυτός είναι ο δρόμος που έχουμε επιλέξει ως Περιφερειακή Αρχή: Ο δρόμος για μια δυναμική και περήφανη Περιφέρεια», πρόσθεσε ο κ Μπράμος.

Στον ΣΚΑΪ  Πάτρας 89,4 μίλησε ο πρόεδρος του Π.Σ Γιώργος Αγγελόπουλος