Οι λαοί ποτέ δεν ήταν και ποτέ δεν θα είναι μόνοι τους όταν αντιδρούν, όταν βγαίνουν στο προσκήνιο

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), τιμά τη συμπλήρωση των 45 χρόνων από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, που αποτέλεσε το αποκορύφωμα της αντιδικτατορικής πάλης του λαού και της νεολαίας ενάντια στην αμερικανοκίνητη χούντα των συνταγματαρχών.

Οι εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος, το βάθεμα της εμπλοκής της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους με ευθύνη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και των άλλων αστικών κομμάτων, η μετατροπή της σε ένα απέραντο πεδίο βολής με στρατιωτικές ασκήσεις και συνεκπαιδεύσεις, η αναβάθμιση όλων των ευρωατλαντικών βάσεων και στρατηγείων και η δημιουργία νέων, υπογραμμίζουν την επικαιρότητα του περιεχομένου του φετινού εορτασμού. Ιδιαίτερα σε μια περίοδο που κλιμακώνεται η επιθετικότητα ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ με Ρωσία, Κίνα και τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού κρατών σε όλη την υδρόγειο και στην περιοχή μας.

Κανένας εφησυχασμός, καμία εμπιστοσύνη στα κηρύγματα «σταθερότητας», «ειρήνης», «ασφάλειας» με αμερικανοΝΑΤΟϊκή σφραγίδα. ΗΠΑ – ΝΑΤΟ σημαίνουν χούντες πόλεμοι τρομοκρατία σε βάρος των λαών σε όφελος των μονοπωλίων και των επιδιώξεών τους.

Καλούμε τις Επιτροπές Ειρήνης, τους αγωνιστές του αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος σε συμμετοχή στις αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα, το Σάββατο 17 Νοέμβρη.

        Δυναμώνουμε την πάλη και απαιτούμε

  • Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους
  • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν
  • Να κλείσει η Βάση της Σούδας και όλες οι Ευρωατλαντικές Βάσεις και στρατηγεία στην Ελλάδα
  • Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές αποστολές από τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό
  • Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ – ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του

            Οι λαοί ποτέ δεν ήταν και ποτέ δεν θα είναι μόνοι τους όταν αντιδρούν, όταν βγαίνουν στο προσκήνιο.

Στον ιμπεριαλισμό καμία υποταγή , η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί

Χρήστος Λαϊνάς