Κατακτήσεις και δικαιώματα καταπατώνται

Η Διοικούσα Επιτροπή του Νομαρχιακού Τμήματος της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. Αχαϊας, χαιρετίζει και τιμά την 45η επέτειο από τη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου, τον Νοέμβρη του 1973. Τα συνθήματα “ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ¨, ¨ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ¨,

¨ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ¨ αποτελούν σημαντική παρακαταθήκη και εμπνέουν τα σημερινά αγωνιστικά βήματα μας. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι σημείο αναφοράς του αγώνα για δημοκρατία και διαχρονικό σύμβολο της ανεξαρτησίας και της λαϊκής κυριαρχίας.

Η φετινή επέτειος είναι πιο επίκαιρη από ποτέ, σε μια περίοδο που κατακτήσεις και δικαιώματα καταπατώνται. Απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είναι ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας, που βάζει στο επίκεντρο τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας, απομονώνοντας τις δυνάμεις εκείνες, που σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο υπονομεύουν τις διεκδικήσεις μας και χτυπούν το δικαίωμα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση.

Η κυβέρνηση αφού διέλυσε τα Τ.Ε.Ι.  από τον χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης, μαζί με το καθηγητικό κατεστημένο, οδηγεί τους Πτυχιούχους Μηχανικούς, σε συνεργασία με το ΤΕΕ στον αφανισμό. Κύριοι εκφραστές τις είναι οι Υπουργοί: Παιδείας κ. Γαβρόγλου, Υποδομών & Μεταφορών  κ. Χρήστος Σπίρτζης, ΥΠΕΝ κ. Σταθάκης, με τις πράξεις τους (Π.Δ. , υπουργικές αποφάσεις) καθημερινά αφαιρούν το δικαίωμα στην εργασία.
Αυτό είναι αποτέλεσμα στην ΜΗ Έκδοση Επαγγελματικών Δικαιωμάτων στους Πτυχιούχους Μηχανικούς  Τ.Ε. και συνεχίζοντας να τους εμπαίζουν εδώ και 35 χρόνια.

Σήμερα 45 χρόνια μετά η Κυβέρνηση Τσίπρα και οι υπουργοί του: Γαβρόγλου-Σπίρτζης-Σταθάκης & Φάμελλος, επικυρώνουν νομοθεσίες του 1930-1934 και Βασιλικά Διατάγματα (Β.Δ.) για την άσκηση του επαγγέλματος του Μηχανικού στην Ελλάδα (εκτός ΜΗΝΟΝΙΩΝ!!!!), εμπαίζοντας με την γελοιοποίηση της Παιδείας, με συμμάχους τους Πανεπιστημιακού και όχι μόνο (Καθηγητές!!!)-ΤΕΕ.

Συνάδελφοι-σες σήμερα ο κ. Χρήστος Σπίρτζης μαζί με το ΤΕΕ (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ & Ν.Δ.) εκδίδουν Π.Δ. ενάντια στην Επιστήμη και Τεχνολογία, καταργώντας τα Τ.Ε.Ι. και στέλνοντας τους Αποφοίτους-Φοιτητές στην Εξαθλίωση-Μετανάστευση  και ΑΝΕΡΓΙΑ.

Οι Πτυχιούχους Μηχανικούς  Τ.Ε. αγωνίζονται μαζί με την Ελληνική Κοινωνία για ένα καλύτερο αύριο, για να σταματήσει ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ του Πολιτικού-Καθηγητικού κατεστημένου της χώρας και να συμβάλουν όλοι για:

Τα οράματα και τα ιδανικά για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, είναι ο ασφαλής και ο μόνος δρόμος για να μπορέσουμε να οργανώσουμε και να προσανατολίσουμε τους αγώνες μας. Έτσι τιμούμε τους νεκρούς μας και δικαιώνουμε τους αγώνες τους. Έτσι θα συμβάλουμε αποφασιστικά, ώστε να γίνουν πράξη τα συνθήματα των αγωνιστών της αντιδικτατορικής πάλης και του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΤΟΥ ’73.

 

Καλούμε όλους τους Πτυχιούχους Μηχανικούς  Τ.Ε.  σε μαζική συμμετοχή στις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου που διοργανώνονται από τους φορείς της πόλης μας.

 

Για τη Διοικούσα Επιτροπή του Ν.Τ. Αχαΐας

-Ο-
Πρόεδρος

 

Φώτιος Κατριβέσης

Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε.  Msc