Διοικητής νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς»: Νόμιμη η απομάκρυνση της Προϊσταμένης Νοσηλευτικής Διεύθυνσης

H Πανελλήνια Συνομοσπονδία Νοσηλευτών κατήγγειλε ότι η διευθύντρια παύθηκε αίφνης και αναιτιολόγητα από τα καθήκοντά της και έγινε προσωρινή ανάθεση καθηκόντων σε άλλη νοσηλεύτρια

Επιμένει στη νομιμότητα της απόφασής του για την απομάκρυνση της μέχρι πρότινος Προϊσταμένης Νοσηλευτικής Διεύθυνσης του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» ο διοικητής κ. Βασίλης Κεκερής, για την οποία δέχθηκε έντονη κριτική από την Πανελλήνια Συνομοσπονδία Νοσηλευτών ΕΣΥ (ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ).

Απαντώντας με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του νοσοκομείου, ο διοικητής υπεραμύνεται της απόφασής του την οποία εντάσσει «στην αναδιοργάνωση της νοσηλευτικής υπηρεσίας, στο πλαίσιο προσωρινών αναθέσεων και η οποία ανήκει στις απονεμόμενες από τις κείμενες διατάξεις αρμοδιότητες του Διοικητή».

Παράλληλα, όμως, προ(σ)καλεί την ΠΑΣΥΝΟ «να ανατρέξει και να αναζητήσει εάν και η ανακληθείσα υπ’ αριθμ. 1943/24.1.2014 απόφαση αναπλήρωσης / προσωρινής ανάθεσης, τυγχάνει αντιστοίχως αναλυτική κι αιτιολογημένη».

Τέλος, ο κ. Κεκερής δηλώνει πως επιφυλάσσεται για την άσκηση των δικαιωμάτων του σε ό,τι αφορά «την άκρως κι ευθέως προσβλητική σε επίπεδο προσώπου αλλά και διοικητή του ‘’ΓΝΑ Γ. Γεννηματάς’’, φρασεολογία του ΔΣ του συνδικαλιστικού φορέα των νοσηλευτών, ΠΑΣΥΝΟ, στο πλαίσιο της από 15.11.2018 ανακοίνωσης».

Σημειώνεται ότι η Πανελλήνια Συνομοσπονδία Νοσηλευτών κατήγγειλε ότι η διευθύντρια παύθηκε αίφνης και αναιτιολόγητα από τα καθήκοντά της και έγινε προσωρινή ανάθεση καθηκόντων σε άλλη νοσηλεύτρια, μέχρις ότου γίνουν οι οριστικές τυπικές κρίσεις.

Πηγή:Πρώτο Θέμα