ΑΧΑΪΑ: Παρουσιάζεται, σήμερα, το βιβλίο της Μ. Παναγιωτακοπούλου, «Κάποτε στο Αίγιο»

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων περιοχής Πατρών σε συνεργασία με τις εκδόσεις Ηδύφωνο συνδιοργανώνουν στη Στέγη Γραμμάτων «Κωστής Παλαμάς» στην οδό Κορίνθου και Κολοκοτρώνη στην Πάτρα εκδήλωση παρουσίασης του νέου βιβλίου της Μαρίας Παναγιωτακοπούλου με τίτλο «Κάποτε στο Αίγιο».

Πρόκειται για ένα βιβλίο που περιλαμβάνει 15 διηγήματα βασισμένα σε αληθινές ιστορίες, όπου με σκηνικό το Αίγιο του μεσοπολέμου και με φόντο την κοινωνικοοικονομική και πολιτική κατάσταση της εποχής, πλέκεται η ζωή των ηρώων.

Κεντρικός άξονας όλων των διηγημάτων είναι η σταφίδα, η οποία καθορίζει και διαμορφώνει τη ζωή όλων. Για το βιβλίο θα μιλήσουν στην εκδήλωση η πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Πάτρας, Μαρία Ψάχου, ο φιλόλογος-συγγραφέας Γιάννης Παππάς και η φιλόλογος, πρόεδρος της θεατρικής Έκφρασης Αιγίου, Βαρβάρα Σεφέρη.

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν μέλη της θεατρικής ομάδας Δάσκαλων και Νηπιαγωγών Πάτρας «Σχολείον», καθώς και της Θεατρικής Έκφρασης Αιγίου. Την παρουσίαση θα πλαισιώσει μουσικά ο συνθέτης Σάκης Παπαδημητρίου με δικές του συνθέσεις και τραγούδια της εποχής του μεσοπολέμου. Στο τραγούδι θα είναι η Έλενα Παπαδημητρίου.

Το βιβλίο θα παρουσιαστεί σήμερα 16 Νοεμβρίου στο Αίγιο και στις 13 Δεκεμβρίου 2018 στην Αθήνα.