ΠΑΤΡΑ: Το ωκεανογραφικό πλοίο “Αιγαίο” στο λιμάνι – Ξεκινά περιβαλλοντικές έρευνες στο Ιόνιο

Το ωκεανογραφικό σκάφος «ΑΙΓΑΙΟ» έδεσε το πρωί της Πέμπτης στο βόρειο λιμάνι της αχαϊκής πρωτεύουσας, στο ύψος του μόλου του Αγ. Νικολάου. Σύμφωνα με τους ερευνητές του πλοίου, το ερευνητικό σκάφος βρίσκεται στην Πάτρα, για ανεφοδιασμό και στη συνέχεια θα ξεκινήσει μια σειρά χαρτογραφήσεων στο Ιόνιο, στα “οικόπεδα” όπου εστιάζουν και τα γεωτρύπανα, που μελλοντικά θα αναζητήσουν υδρογονάνθρακες κάτω από τον πυθμένα της θάλασσας.

Στόχος της νέας αποστολής του ωκεανογραφικού “Αιγαίο”, είναι η αποτύπωση με τρισδιάστατα μοντέλα, του βυθού του Ιονίου στις “επίμαχες” περιοχές και επίσης η καταγραφή των περιβαλλοντικών συνθηκών στην παρόυσα φάση, ώστε να υπάρχει προηγούμενο στις μετρήσεις της περιοχής. Η οποία αξίζει να αναφέρουμε, πως σύμφωνα με τους ερευνητές, δεν έχει καμία επίσημη περιβαλλοντική καταγραφή στο παρελθόν.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο πλωτό εργαστήρι εξοπλισμένο με όλα τα τελευταίας τεχνολογίας όργανα για την πολύτιμη πολυδιάστατη ερευνητική δραστηριότητα του ΕΛΚΕΘΕ, η οποία περιλαμβάνει από γεωφυσικές μελέτες βυθού ως και την παρακολούθηση περιβαλλοντικών συνθηκών.