ΠΑΤΡΑ: Η «ΣΥΝ.Δ.Ε.ΣΥ» για τις εξελίξεις στο Εργοστάσιο Γάλακτος «ΠΡΩΤΟ»

Η «ΣΥΝ.Δ.Ε.ΣΥ» Συνδικαλιστική Δημοκρατική Ενωτική Συμμαχία, Συνδικαλιστική Παράταξη του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας, καταγγέλλει τη Διοίκηση του Εργοστασίου Γάλακτος «ΠΡΩΤΟ» του Συνεταιρισμού Αγελαδοτρόφων Περιφέρειας Πατρών, για την άδικη, παράνομη και καταχρηστική απόλυση έξι (6) εργαζομένων, έχοντας άμεσα σκοπό να απολύσει άλλους έξι (6) εργαζόμενους με αποτέλεσμα να καταργεί το τμήμα διανομής και να βγάζει στην ανεργία δώδεκα (12) εργαζόμενους αδιαφορώντας για την επιβίωση των ίδιων και των οικογενειών τους, παρά τη διάθεση των εργαζομένων να συνεισφέρουν στην επίλυση των προβλημάτων που παρουσίασε η Διοίκηση, με πρότασή τους να μειωθεί ο βασικός 10 με 15% προκειμένου να αποφευχθούν οι απολύσεις.
Η εταιρία εκβιαστικά απειλώντας με απολύσεις (όποιος δεν συμφωνούσε) απαίτησε κατάργηση μερικών επιδομάτων και 25% μείωση επί του βασικού, με αποτέλεσμα η μείωση να διαμορφώνεται στο 40%.
Οι εργαζόμενοι που έχουν ήδη απολυθεί και που πρόκειται να απολυθούν, έχουν εργαστεί 17 και 20 χρόνια στο «ΠΡΩΤΟ» συμβάλλοντας στην ποιότητα και στην άμεση εξυπηρέτηση των απαιτήσεων των πελατών.
Η Πατραϊκή Κοινωνία έχει αναγνωρίσει την ποιότητα των προϊόντων του Εργοστασίου «ΠΡΩΤΟ» και σίγουρα δεν αρμόζει από τη Διοίκηση τέτοια αντιμετώπιση προς τους εργαζόμενους όπου έχουν συμβάλει τα μέγιστα για τη βιωσιμότητά του.
Η «ΣΥΝ.Δ.Ε.ΣΥ» Συνδικαλιστική Δημοκρατική Ενωτική Συμμαχία, Συνδικαλιστική Παράταξη του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας, από την πρώτη στιγμή είναι δίπλα στους εργαζόμενους και ζητά από την εταιρία την άμεση ανάκληση των απολύσεων και τη διατήρηση του τμήματος διανομής.