ΠΑΤΡΑ: Τίμησαν την 152η επέτειο του Ολοκαυτώματος της Ι.Μ. Αρκαδίου οι Κρητικοί

Ό Σύλλογος Κρητών Πάτρας «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ», τίμησε την 152η επέτειο του Ολοκαυτώματος της Ιεράς Μονής Αρκαδίου, με μνημόσυνο που τέλεσε στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας Πατρών, την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018, παρουσία βρακοφόρων.
Για το ιστορικό του Ολοκαυτώματος και τα μηνύματα από την θυσία των υπερασπιστών της Μονής, μίλησε με ιδιαίτερα γλαφυρό τρόπο, η δασκάλα των χορευτικών μας Μαριαλένα Βδοκάκη. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Αχαΐας κ. Ανδρέας Μανωλόπουλος, εκπρόσωπος του Συλλόγου Καλλιπάτειρα σύσσωμο το Δ.Σ του Συλλόγου Κρητών Φοιτητών Πάτρας “Ο Ψηλορείτης”, καθώς και πλήθος μελών του Συλλόγου μας και πολλοί φίλοι τους.
Μετά την επιμνημόσυνη δέηση, στα γραφεία του Συλλόγου, Δοϊράνης 11 και Αγ. Σοφίας, προσφέρθηκε καφές, αναψυκτικά, τσικουδιά κ.α. και δόθηκε η δυνατότητα στα μέλη του Συλλόγου να επικοινωνήσουν.
Τέλος ολοκληρώνοντας τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018 στις 10μ.μ., έγινε συνεστίαση – Κρητικό γλέντι των μελών και φίλων του Συλλόγου στο κέντρο «ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ».
Το Δ.Σ του Συλλόγου Κρητών Πάτρας “Το Αρκαδι” θέλει να ευχαριστήσει από καρδιάς όλους τους συντελεστές αυτής της υπέροχης βραδιάς που ήταν γεμάτη από κόσμο, ζωντάνια, κέφι και χορό.
Οι μουσικοί Δημήτρης Βακάκης και οι συνεργάτες του μας μάγεψαν με τις υπέροχες εκτελέσεις σκοπών από την όμορφη Πατρίδα μας και ο αδερφός Σύλλογος των Κρητών Φοιτητών Πάτρας “Ο Ψηλορείτης” με την μεγάλη παρουσία από τα μέλη του και το αστείρευτο κέφι που είχαν μέχρι πρωίας, έδωσαν άλλο χρώμα στην αξέχαστη βραδιά.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μέλη και φίλοι του Συλλόγου μας όπως επίσης και η Πρόεδρος του Αχαϊκού Συλλόγου Μεσσηνίων “Ο Παπαφλέσσας”, Πηνελόπη Λαμπούση και εκπρόσωποι των Συλλόγων Κρητών Πύργου και Καλλιπάτειρας.
Κατά την διάρκεια της βραδιάς ο Σύλλογος βράβευσε τα παιδιά των μελών του Συλλόγου που αρίστευσαν στο Γυμνάσιο και Λύκειο και εισήχθησαν στο Πανεπιστήμιο. Τη βράβευση έκαναν οι πρώην πρόεδροι του Συλλόγου μας κ.κ Γιώργος Δελάκης, Γιώργος Αποστολάκης και Γιώργος Παναγιωτάκης.

Οι μαθητές που βραβεύθηκαν είναι οι εξής :
1. Στιβακτάκης Ανδρέας του Εμμανουήλ Α τάξη του 15ου Γυμνασίου Πατρών με βαθμό 19 και 9/14
2. Ζαφειράκη Γεωργία του Αναστασίου Α τάξη του Γυμνασίου Οβρυάς με βαθμό 18 και 11/14
3. Μητρελης Απόστολος του Φωτίου, Β τάξη του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Πατρών με βαθμό 19 και 11/13
4. Τζαγκαρούλη Δήμητρα-Αντωνία του Παύλου και της Βαρβάρας Β τάξη του Αρσακείου Γυμνασίου Πατρών με βαθμό 19 και 1/14
5. Τζαγκαρούλη Ευγενία-Διονυσία του Παύλου και της Βαρβάρας Γ τάξη του Αρσακείου Γυμνασίου Πατρών με βαθμό 19
6. Ζαφειράκη Μαρία του Αναστασίου Γ τάξη του Γυμνασίου Οβρυάς με βαθμό 18 και 10/14
7. Αμαριωτάκη Νίκη του Ιακώβου εισήχθη στο Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.
8. Παπαδάκης Χαράλαμπος του Σπυρίδωνα εισήχθη στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.