Μαραθώνιο υπουργικό συμβούλιο στη Βρετανία για το Brexit -Η Μέι ακύρωσε συνέντευξη Τύπου

Σε μαραθώνιο εξελίσσεται η κρίσιμη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στη Βρετανία, κατά την οποία η Τερέζα Μέι προσπαθεί να πείσει τους υπουργούς της να αποδεχτούν το προσχέδιο συμφωνίας για το Brexit.

Η συνεδρίαση έχει ήδη ξεπεράσει τις 4 ώρες. Παρότι αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι η Βρετανίδα πρωθυπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, τελικά η Μέι έκανε πίσω, έπειτα από την γκρίνια βουλευτών που διαμαρτύρονταν γιατί θα μιλούσε στον Τύπο πριν να ενημερώσει τη Βουλή των Κοινοτήτων.

Τελικά ο Νικ Χαρντ, μέλος της κυβέρνησης, τους ενημέρωσε ότι η Τερέζα Μέι δεν θα δώσει συνέντευξη Τύπου για το προσχέδιο συμφωνίας για το Brexit, στο οποίο κατέληξαν Λονδίνο και Βρυξέλλες έπειτα από πολύμηνες διαπραγματεύσεις.

«Δεν θα γίνει συνέντευξη Τύπου απόψε. Υπήρχε ανησυχία στο κοινοβούλιο για το ότι αυτό θα γινόταν προτού η πρωθυπουργός μιλήσει εδώ. Η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου συνεχίζεται, οπότε η Βουλή μπορεί να αντιληφθεί ότι η πρωθυπουργός δεν είναι σε θέση να έρθει εδώ. Ελπίζω αυτό να καθησυχάζει τα μέλη που ανησυχούσαν για τον σεβασμό στο κοινοβούλιο», ανέφερε ο Χαρντ μιλώντας σε βουλευτές.

Αξιωματούχος της Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε ότι η Τερέζα Μέι θα προχωρήσει σε μια σύντομη δήλωση μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου, ενώ την Πέμπτη θα μιλήσει στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την Telegraph, δύο υπουργοί σκοπεύουν να παραιτηθούν σήμερα. Πρόκειται για την Πένι Μόρνταντ, υπουργό Διεθνούς Ανάπτυξης και την Εστερ ΜακΒέι, υπουργό Εργασίας.

Πηγή: iefimerida.gr

advertisement