ΑΧΑΪΑ: Αναβλήθηκε η δίκη του Μητροπολίτη Αμβροσίου μετά από μήνυση ομοφυλόφιλων – Στο πλευρό του ο Χρυσαυγίτης τ. αχαιός βουλευτής Μ. Αρβανίτης!

Σήμερα Τετάρτη 14 Νοεμβρίου επρόκειτο να εκδικαστεί  στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου η έφεση που έχει κατατεθεί κατά της αθωωτικής απόφασης του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου για τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο, μετά από μήνυση με την κατηγορία της υποκίνησης μίσους, που είχε υποβληθεί από πολίτες εναντίον του, για ανάρτηση που είχε κάνει στο προσωπικό του ιστολόγιο κατά των ομοφυλόφιλων, χρησιμοποιώντας τη φράση «Φτύστε τους».

Η υπόθεση είχε τον αριθμό 6Α στο πινάκιο της συνεδρίασης, αλλά υπήρξε αίτημα αναβολής, που τελικά δόθηκε για τις 23 Ιανουαρίου.   

 

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Μάρτιο το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου, μετά από πολύωρη ακροαματική διαδικασία, αποφάσισε την αθώωση του Μητροπολίτη Αμβροσίου από τις κατηγορίες της υποκίνησης μίσους και βίας κατά των ομοφυλοφίλων.

Η έδρα έκανε τότε δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως, η οποία θεώρησε πως το κείμενο με την επίμαχη φράση “Φτύστε τους!” (και για την οποία είχε κατατεθεί σε βάρος του μήνυση από 7 συνολικά άτομα) επιδέχεται τόσων ερμηνειών όσοι είναι και οι αναγνώστες του και έτσι δεν μπορεί να χαρακτηριστεί επικίνδυνο για υποκίνηση βίας ή μίσους κατά των ομοφυλοφίλων, ούτε πως παραβίασε την κείμενη αντιρατσιστική νομοθεσία. Στην απολογία του ο Μητροπολίτης είχε μεταξύ άλλων αναφέρει πως κανείς δεν έφτυσε κανέναν ομοφυλόφιλο επειδή ο ίδιος έγραψε το “Φτύστε τους”, σημείωσε πως η φράση απευθυνόταν στους πολιτικούς και όχι στον απλό κόσμο και με την παράθεση αρκετών ευαγγελικών περικοπών και επεισοδίων από Βίους Αγίων, τόνισε πως η ορθόδοξη θρησκεία διώκει διαχρονικά τους αμαρτωλούς που δεν μετανοούν για τις αμαρτωλές πράξεις τους. “Μήπως και στο Κοράνι δεν αναγράφεται “φονεύστε τους απίστους”; Δεν είδα όμως να κόπτεται κανείς, μόνο του Μητροπολίτη Αμβροσίου κοιτούν να πιουν το αίμα” σημείωσε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος δεν πήρε πίσω ούτε λέξη από τις επίμαχες εκφράσεις του κειμένου για το οποίο διώχθηκε ποινικά. “Κι εγώ προσεβλήθην από φωτογραφίες ομοφυλοφίλων που ντύνονται παπάδες και φιλιούνται έξω από εκκλησίες και από αυτά που προσπαθούν να επιβάλουν τα μέλη της LGBT κοινότητας, το ότι δηλαδή η ομοφυλοφιλία είναι φυσιολογική. Να μην αντιδράσω με τέτοια πρότυπα που πάνε να περάσουν; Ο Θεός έφτιαξε άνδρα και γυναίκα και μόνο η ένωσή τους είναι η φυσιολογική” ανέφερε σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, οι υπερασπιστές του Μητροπολίτη -μεταξύ αυτών και οι δήμαρχοι Αιγιαλείας και Καλαβρύτων κ.κ. Παναγόπουλος και Λαζουράς- ανέφεραν πως ο ιεράρχης σέβεται τους πάντες, δεν τιμά όμως τους αμετανόητους αμαρτωλούς (κάτι που τόνισε και ο ίδιος) και πως η εκκλησία βοηθά ανεξαιρέτως όποιον έχει ανάγκη, ανεξαρτήτως σεξουαλικών προτιμήσεων και μάλιστα υπάρχουν και συγκεκριμένα παραδείγματα που το αποδεικνύουν (βεβαίως δεν αναφέρθηκαν ονόματα).

Την ημέρα της δίκης μάλιστα, είχαν συγκεντρωθεί στο Αίγιο γύρω στα 100 άτομα που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο αλλά και στην κοινότητα των LGBT, οι οποίοι κρέμασαν πανό και φώναζαν συνθήματα κατά του Αμβροσίου, ενώ προπηλάκισαν και τον πρώην βουλευτή της Χ.Α. κ. Μιχάλη Αρβανίτη κατά την είσοδό του στο κτίριο από την πόρτα του κυλικείου, με αποτέλεσμα της συμπλοκής να προκληθούν φθορές στην πόρτα μιας και έσπασε το τζάμι. Λίγο αργότερα, τα ίδια άτομα έφυγαν πεζή προς το κέντρο του Αιγίου, τοποθέτησαν την πολύχρωμη σημαία των LGBT έξω από τη Φανερωμένη και αφαίρεσαν την ελληνική σημαία στο Ηρώον των Υψηλών Αλωνίων, γράφοντας παράλληλα συνθήματα σε τοίχους της κεντρικής οδού της πόλης.

ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ

“Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος αγωνίζεται για τις αρχές και τις αξίες της πραγματικής τιμής και υπόληψης, ενώ οι ομοφυλόφιλοι δεν δικαιούνται να επικαλούνται βλάβη της “τιμής” τους, καθ’όσον την στερούνται με τον τρόπο ζωής και συμπεριφοράς τους”.

Αυτό είναι το “ζουμί” της δήλωσης του πρώην βουλευτή Αχαΐας της Χρυσής Αυγής, δικηγόρου κ. Μιχάλη Αρβανίτη, ο οποίος με αυτόν τον τρόπο εκφράζει και την (δεδομένη εξάλλου) στήριξη δική του και του Λαϊκού Συνδέσμου “Χρυσή Αυγή” προς τον Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων ενόψει της έφεσης που εκδικάζεται την Τετάρτη ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αιγίου, κατά της αθωωτικής απόφασης που εκδόθηκε υπέρ Αμβροσίου τον περασμένο Μάρτιο για το “Φτύστε τους” κατά των ομοφυλοφίλων.

Αναλυτικά, ο κ. Αρβανίτης αναφέρει τα εξής:

“ΠΕΡΙ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΛΗΨΕΩΣ

«Η ΤΙΜΗ τιμή δεν έχει και χαράς τον που Την έχει» – Ο Λαός μας

Με αφορμή την κατ’ έφεσιν δίκην του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, κ. Αμβροσίου ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αιγίου, κατά την δικάσιμον της 14ης Νοεμβρίου 2018, αισθάνομαι την ανάγκη, να εκθέσω ορισμένες σκέψεις μου, σχετικές, αφ’ ενός μεν με την «ιδιαιτερότητα» και το διπλό κίνητρο, τόσον των κατηγόρων του Μητροπολίτου, όσον και των αναρχο – «προοδευτικών» υποστηρικτών τους, αφ’ ετέρου δε με την «ηθική» υπόσταση αυτών από πλευράς Τιμής και Υπολήψεως, σε σύγκριση με τον αθωωθέντα πρωτοδίκως καταξιωμένον Ιεράρχη.

Ποια είναι η έννοια της Τιμής και ποια της Υπολήψεως;

Το αλάθητο περί Τιμής και Υπολήψεως αίσθημα του Λαού μας δίδει την απάντηση:

Τιμή του ανθρώπου είναι το Αγαθό, που δημιουργείται από το σύνολο των ηθικών Αρχών και πνευματικών Αξιών τις οποίες αποδέχεται και πιστεύει και οι οποίες συγκροτούν την προσωπικότητά του, είναι δε διαχρονικά αποδεκτές από το κοινωνικό σύνολο, στο οποίο ζει και δραστηριοποιείται.
Υπόληψις είναι η κοινωνική καταξίωση του ανθρώπου του οποίου, η τήρηση αυτών των Αρχών και Αξιών, αποτελεί τρόπο ζωής και συμπεριφοράς.

Γι’ αυτές λοιπόν τις Αρχές και τις Αξίες αγωνίζεται, με απαράμιλλο θάρρος και αυταπάρνηση, μια ολόκληρη ζωή ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος. Αυτές τις Αρχές και τις Αξίες πολεμούν, στο πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου, αυτοί οι περιθωριακοί «ιδιαίτεροι», επιδιώκοντας, υποκρινόμενοι και ψευδόμενοι, να αποσπάσουν μια δικαστική κατ’ αυτού απόφαση, προς δόξαν της «ιδιατερότητάς» τους και της τιποτοφροσύνης τους.

Αρχές και Αξίες που διδάσκει η Ορθόδοξος Εκκλησία μας, η οποία απορρίπτει και στιγματίζει το σοδομισμό και γενικότερα την ομοφυλοφιλία, ως αμάρτημα και καταισχύνη δια τον άνθρωπο.

Η διδασκαλία και η τήρησις αυτών των Αρχών και Αξιών αποσκοπεί στην καταπολέμηση των ορμεμφύτων τάσεων του ανθρώπου και στην ανύψωση αυτού πέραν της ενστικτοκρατούμενης ζωώδους φύσεώς του και της παρά φύσιν συμπεριφοράς του.

Ο τρόπος ζωής και η συμπεριφορά των ομοφυλοφίλων – εν οίκω και εν Δήμω – αποστερεί αυτούς του δικαιώματος να επικαλούνται βλάβην της «Τιμής» τους, καθ’ όσον στερούνται αυτού του Αγαθού. Περαιτέρω, είναι πανθομολογούμενον, ότι δεν χαίρουν Υπολήψεως, δηλαδή κοινωνικής καταξιώσεως και τούτο προκύπτει από το γεγονός, ότι ο Ελληνικός Λαός μας, όταν εκφράζεται απαξιωτικά και με καταφρόνηση για κάποιον, χρησιμοποιεί τον πασίγνωστον όρον, τον κοινώς χρησιμοποιούμενον δια τους ομοφυλόφιλους…

Διαφημίζουν με καρναβαλικές παρελάσεις το «κουσούρι» τους, υπό την αιγίδα και τη νομιμοποίηση του σάπιου πολιτικού κατεστημένου, συνεπικουρούμενοι υπό των εξαγορασμένων τηλεοπτικών διαύλων της ανηθικότητας και του Εθνομηδενισμού, οι οποίοι προβάλλουν συστηματικά ταινίες αηδιαστικού ομοφυλοφιλικού περιεχομένου.
«Ιδιαίτεροι» κατήγοροι και υποστηρικτές ωθούνται από δύο κίνητρα, επιδιώκοντας την καταδίκη του Μητροπολίτη:

Πρώτον. Να μειώσουν στο πρόσωπό του την Ορθοδοξία και

Δεύτερον. Να «νομιμοποιηθούν» και «δικαιωθούν», στην προσπάθεια τους να εκμαυλίζουν την Ελληνική Νεολαία, όπερ αποτελεί σκοπό παντός πολεμίου της Ελληνορθοδοξίας.

Ελπίζω ότι οι δικαστές δεν θα παραδώσουν την «ταυτότητά» τους στους Ρουβίκωνες, όπως οι αστυνομικοί στου Ζωγράφου.

ΜΙΧΑΗΛ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ
τ. Βουλευτής Αχαΐας Λ.Σ. ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ”