(ΗΧΗΤΙΚΟ): Η επανέκδοση του βιβλίου του Στέφανου Θωμόπουλου για τον Άγιο Ανδρέα – Συνέντευξη της Χριστίνας Αλεξοπούλου

H επανέκδοση του βιβλίου «Ο Απόστολος Ανδρέας» του σπουδαίου ιστορικού Στέφανου Θωμόπουλου παρουσιάστηκε από την Ιερά Μητρόπολη Πατρών και τις εκδόσεις «Το Δόντι» την Κυριακή11 . στη Διακίδειο Σχολή.

Την εκδήλωση, η οποία εντάσσεται στο πρόγραμμα των φετινών «Πρωτοκλητείων», άνοιξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.

Για το σπουδαίο αυτό βιβλίο μίλησε στην εκπομπή του Σκα¨Πάτρας 89,4  «Σημείο Αιχμής» και την Κωνσταντίνα Τσεγγενέ η Χριστίνα Αλεξοπούλου, η οποία συνέβαλε για την επανέκδοση του ενώ συμμετείχε στην παρουσίαση με ομιλία

Ο Στέφανος Θωμόπουλος (1859-1939), μια μεγάλη μορφή της τοπικής ιστοριογραφίας της Αχαΐας εξέδωσε το βιβλίο για τον Άγιο Ανδρέα το 1899 «προς όφελος του εν Πάτραις ναού του Πρωτοκλήτου». Το βιβλίο αποτελεί μια πλήρη βιογραφία του Αποστόλου Ανδρέα, με έμφαση στη σχέση του με την Πάτρα. Σε μια πρώτη μορφή το κείμενο είχε διαβαστεί στην Πάτρα, στην «εν Πάτραις Σχολή του Λαού» στις 30 Νοεμβρίου 1896.

Η επανέκδοση περιλαμβάνει ακριβή ανατύπωση της πρώτης έκδοσης, κυκλοφορεί με την πρωτοβουλία του θεολόγου και αγιογράφου Πέτρου Λαμπρινάκου, με πρόλογο του Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου, επιμέλεια του Δημήτρη Τερζή και σημαντική υποστήριξη ιδιωτών χορηγών, ενώ τα καθαρά έσοδα από την κυκλοφορία της θα διατεθούν σε κοινωφελείς σκοπούς.