Ρουβίκωνας: Δεν είναι ποινικό αδίκημα να κάνουμε έλεγχο σε αστυνομικούς

Το περιστατικό ελέγχου αστυνομικών από μέλη του Ρουβίκωνα πριν από μερικές ημέρες, σχολίασε μέσω ανάρτησης στο facebook, ηγετικό στέλεχος της αναρχικής συλλογικότητας, σημειώνοντας ότι είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό.

«Ποιό ακριβώς είναι το ποινικό αδίκημα,όταν θες να εξακριβώσεις ποιοί είναι αυτοί που κάθονται και παρακολουθούν το σπίτι σου με κράνη και φούλ φέις, την ίδια ώρα μάλιστα που δέχεσαι απειλές από φασίστες που γράφουν απειλητικά συνθήματα στις εισόδους των κατοικιών μας;», γράφει χαρακτηριστικά η ανάρτηση.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωτοφανές αυτό περιστατικό έλαβε χώρα την περασμένη Πέμπτη στην περιοχή του Ζωγράφου. Η αναρχική συλλογικότητα ειδοποιήθηκε ότι δύο «ύποπτα» άτομα με μηχανάκι βρίσκονται έξω από το σπίτι μέλους του Ρουβίκωνα. Αμέσως  έσπευσαν και.. περικύκλωσαν τους δύο επιβαίνοντες στη μοτοσυκλέτα, πιστεύοντας ότι επρόκειτο για μέλη φασιστικής οργάνωσης.

Στη συνέχεια τα μέλη του Ρουβίκωνα ζήτησαν από τα δύο άτομα να δείξουν τις ταυτότητές τους, πράγμα το οποίο έκαναν και απεδείχθη ότι είναι αστυνομικοί.

Παράλληλα ο Ρουβίκωνας ανήρτησε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου βίντεο από το συγκεκριμένο περιστατικό, και κείμενο στο οποίο προειδοποιεί την ΕΛΑΣ: «Ας αναλάβει ο καθένας την ευθύνη του για οποιοδήποτε ατύχημα συμβεί».