(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Ο Σύλλογος Γονέων και οι μαθητές του 16ου Δημοτικού Σχολείου «υιοθέτησαν» πεζόδρομο

Μετά από καιρό ολοκληρώθηκαν από το τμήμα οδοποιίας της Διεύθυνσης Έργων του Δήμου Πατρέων, οι εργασίες πεζοδρόμησης του τμήματος της οδού Αγίου Κωνσταντίνου πάνω από την οδό Νοταρά και μπροστά από την είσοδο του 16ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών – Κωστής Παλαμάς. Η πεζοδρόμηση προσφέρει ασφάλεια στους μαθητές του Σχολείου κατά την προσέλευση και αποχώρηση τους καθώς και καθαριότητα στην ευρύτερη περιοχή. Ο Δήμος τοποθέτησε τρία υπέροχα παγκάκια και ζαρντινιέρες, που σε συνδυασμό με τη διάνοιξη του τμήματος της οδού Κωστή Παλαμά, έδωσαν άλλη όψη στο χώρο περιμετρικά του Σχολείου.
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 16ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών – Κωστής Παλαμάς, με τους μαθητές του Σχολείου, «υιοθετώντας» τον πεζόδρομο, ανέλαβαν το φύτεμα και τη συντήρηση των φυτών στον πεζόδρομο. Την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου στις 17:00 δόθηκε το πρώτο ραντεβού και ο πεζόδρομος πήρε ζωή.
Η συμμετοχή και η προσφορά λουλουδιών και άλλων φυτών ήταν μεγάλη, φυτεύτηκαν και οι ζαρντινιέρες που βρίσκονταν στο προαύλιο του Σχολείου, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες.
Οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί του 16ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών – Κωστής Παλαμάς, ευχαριστούν τις υπηρεσίες του Δήμου για την πολύ καλή συνεργασία και τον σεβασμό που έδειξαν όλο αυτό το διάστημα και ιδιαίτερα την υπεύθυνη του Έργου κ. Ακριβή Κόττικα για την κατανόηση σε όλα τα αιτήματα που της υποβλήθηκαν.
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 16ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών – Κωστής Παλαμάς,, αναμένει και την αναβάθμιση μέρους της αυλής του σχολείου όπως έχει ήδη ζητήσει από στους υπεύθυνους του Δήμου.
Ας ελπίσουμε ότι ο χώρος θα παραμείνει ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ και καθαρός, όπως τον είδαμε την Παρασκευή το απόγευμα.
Για το Δ.Σ. του Συλλόγου
Η Πρόεδρος
Θεοδωροπούλου – Κουβελιώτη Δώρα

Η Σχολική Κοινότητα του 16ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών – Κωστής Παλαμάς εκφράζει τις θερμότερες ευχαριστίες της για την πεζοδρόμηση του τμήματος της οδού Αγίου Κωνσταντίνου καθώς και για την ολοκλήρωση των εργασιών καλλωπισμού. Η πεζοδρόμηση προσφέρει ασφάλεια στους μαθητές του Σχολείου και καθαριότητα στην ευρύτερη περιοχή. Τα παγκάκια και οι ζαρντινιέρες που τοποθετήθηκαν έδωσαν άλλη όψη στο χώρο περιμετρικά του Σχολείου.
Ιδιαίτερα ευχαριστούμε την κ. Κόττικα Ακριβή, υπεύθυνη του έργου και το συνεργείο που εργάστηκε, για την συνεργασία που είχαμε και την κατανόηση στα αιτήματα που υποβάλλαμε.
Οι μαθητές και οι γονείς του Σχολείου θα αναλάβουν τη φύτευση και συντήρηση λουλουδιών στις ζαρντινιέρες και θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διατήρηση της καθαριότητας στο χώρο