Εκλογές 2019, ΣΥΡΙΖΑ: Οι καραμπόλες στη Β’ Αθηνών -Πού θα κατέβουν οι πρωτοκλασάτοι

Έντονη κινητικότητα καταγράφεται σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της τριπλής εκλογικής αναμέτρησης το 2019, με αποτέλεσμα υπουργοί, βουλευτές και στελέχη να εντείνουν τις δημόσιες παρεμβάσεις αλλά και την παρουσία τους στο διαδίκτυο.

Σε μπαράζ εμφανίσεων επιδίδονται οι υπουργοί. Αύριο, ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης θα μιλήσει σε εκδήλωση της Οργάνωσης  Μελών ΣΥΡΙΖΑ στους Αμπελόκηπους. Την Τετάρτη η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου θα μιλήσει σε κομματική εκδήλωση για την Κοινωνική Ασφάλιση στο Παγκράτι, ενώ σήμερα μιλάει σε ανοιχτή εκδήλωση και ο υφυπουργός οικονομοίας Στάθης Γιαννακίδης.

Σκουρλέτης στο Επικρατείας

Θέση «κλειδί» στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας αναμένεται σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες να έχει (λόγω και της ιδιότητάς του) ο Γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης. Ο κ. Σκουρλέτης όλο αυτό το διάστημα έχει επωμιστεί βαρύ κομματικό έργο τόσο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές όσο και για την ανασυγκρότηση του κομματικού μηχανισμού και αναμένεται να είναι στις τρεις πρώτες θέσεις που οδηγούν στη Βουλή.

Καραμπόλες μετά το σπάσιμο της Β’

Στη «μάχη» του σταυρού στο Βόρειο Τομέα, αναμένεται να ριχτούν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, οι βουλευτές Γιώργος Δημαράς και Ελένη Αυλωνίτου. Ενώ άγνωστο παραμένει αν θα επιλέξει τον συγκεκριμένο τομέα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος ο οποίος μόλις την περασμένη βδομάδα μίλησε στο Χολαργό.

Στο Νότιο Τομέα, καθότι γνωστή και η ιδαίτερη σχέση του με την Καισαριανή, θα είναι υποψήφιος ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς. Πιθανότατα υποψήφιος στον ίδιο τομέα και Νίκος Ξυδάκης όπως και ο Γιάννης Μπαλάφας.

Στον Δυτικό Τομέα, τέλος, οδεύουν οι υπουργοί Δημήτρης Βίτσας και Παναγιώτης Ρήγας, όπως και η βουλευτής  Χαρά Καφαντάρη.