‘’ Βραζιλιάνικη’’ ήττα για την Παναχαϊκή (ΒΙΝΤΕΟ)

Για την 3η αγωνιστική της Football League, η Παναχαϊκή ηττήθηκε στην Φιλιππούπολη από τον Απόλλωνα Λάρισας με 1-0. Το γκολ του αγώνα σημείωσε ο Λουκάο στο 9’,με ένα πολύ όμορφο γυριστό. Εκτός του γκολ όμως, το παιχνίδι ήταν φτωχό από πολύ μεγάλες φάσεις (με εξαίρεση δύο ευκαιριών της Παναχαϊκής), και ήταν πολύ δυνατό σε μαρκαρίσματα καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, την πρώτη φετινή ήττα (για το πρωτάθλημα) για τους <<κοκκινόμαυρους>>.
Στα πρώτα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου η Παναχαϊκή, δεν μπόρεσε να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα της, και μάλιστα στην πρώτη ευκαιρία στο παιχνίδι το ‘’ πλήρωσε’’, καθώς ο Λουκάο με ένα πανέμορφο γκολ έδωσε το προβάδισμα στον Απόλλωνα Λάρισας. Έπειτα από την φάση του γκολ, οι <<κοκκινόμαυροι>> ανέβασαν την απόδοση τους με την μεγαλύτερη ευκαιρία να έρχεται, μετά από κεφαλιά του Λουμπαρδέα που βρήκε το δεξί δοκάρι της εστίας του Μαντζάρη. Ενώ θα πρέπει να προσθέσουμε ότι στο πρώτο 45’,υπήρχε πολύ ένταση και από τις δύο πλευρές, και αυτό το εισπράξαμε και από τις πέντε κίτρινες κάρτες που δόθηκαν ( δύο για την Παναχαϊκή, και τρεις για τους γηπεδούχους), αλλά και από τα σκληρά μαρκαρίσματα που έγιναν.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Παναχαϊκή, όπως μας έχει συνηθίσει σε όλα τα παιχνίδια φέτος, ανέβασε τον ρυθμό της και έψαξε το γκολ που θα την έβαζε πάλι στην διεκδίκηση της νίκης. Μάλιστα στο 57’ έπειτα από ένα όμορφο σουτ του Μαυριά απείλησε για πρώτη φορά τον γκολκίπερ του Απόλλωνα Λάρισας. Όμως παρότι προσπάθησε να πάρει τουλάχιστον κάτι από το παιχνίδι, με την ευκαιρία στο τελευταίο λεπτό να ξεχωρίζει δεν τα κατάφερε. Διότι με διπλή απόκρουση του Μαντζάρη, πρώτα στο σουτ του Αντωνακόπουλου και έπειτα σε τετ α τετ του Σταμόπουλου, ο Απόλλωνας κράτησε το ‘’τρίποντο’’ ως το τελευταίο σφύριγμα.
Στα αξιοσημείωτα του αγώνα είναι ότι η Παναχαϊκή αγωνίστηκε για 68’ χωρίς σέντερ φορ, ενώ και ότι έπειτα από τρεις αγωνιστικές έχει πλέον όλα τα δυνατά αποτελέσματα(μια ισοπαλία, μια νίκη και μία ήττα).

Η ενδεκάδα της Παναχαϊκής: (Σωκράτης Οφρυδόπουλος)
Σούλης, Πολίμος, Λουμπαρδέας, Τσελεπίδης Σταμόπουλος, Παπατόλιος(60’ Αργυρόπουλος), Πλέγας(84’ Αντωνακόπουλος) , Μαυριάς, Κολ, Ελευθεριάδης, Κυνηγόπουλος(68’ Μωραΐτης)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Μαρσέλο Τροΐζι): Μαντζάρης, Σκούπρα, Χατζής, Κουρτεσιώτης, Κοντοές, Πολέτο, Μαρκολίνο, Λουκάο, Λούκας Ράμος, Τασιούλης, Σουλιώτης.

Του Περικλή Παπαρίζου (sport24patras)