ΠΑΤΡΑ: Με εξαγγελία “λουκούμι” ο Σπίρτζης στον δήμο – Πλήρης υπογειοποίηση της γραμμής του τρένου – Σε ποιο τμήμα του Προαστιακού

Καλά νέα έφερε μαζί του ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, που βρέθηκε στο Δημαρχείο της Πάτρας,  για το της κατασκευής του  Προαστιακού Σιδηροδρόμου και τη σύνδεση του με την πόλη και το νέο της λιμάνι.

Όπως είπε, σε σύσκεψη που είχε με τον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη κ.ά.    οι εργασίες του τρένου θα συνεχιστούν με σχέδια πλήρους υπογειοποίησης από τον Άγιο Βασίλειο μέχρι τον σταθμό του Αγίου Δονυσίου .

Από εκεί και μετά, από τον Άγιο Διονύσιο έως και τον Άγιο Ανδρέα, το υπουργείο έχει ανακοινωθεί  από καιρό την πλήρη υπογειοποίησή του.

Η νέα γραμμή, θα επιτρέπει και την κυκλοφορία του προαστιακού, όπως σήμερα.
Η παλιά επιφανειακή γραμμή, θα  αξιοποιηθεί, ως ζώνη πρασίνου και αναψυχής.

Ήδη έχει βρεθεί  χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους, και  η δημοπράτηση του έργου θα γίνει  μέχρι τα τέλη  Ιανουαρίου.

Ο κ. Σπίρτζης, χαριτολογώντας είπε πως ο δήμαρχος πρέπει να είναι τόσο ευχαριστημένος , οπότε έρχεται  στην Πάτρα θα πρέπει να τον κερνάει λουκούμι!

Παρόντες ήσαν οι κυβερνητικοί βουλευτές Σ.Αναγνωστοπούλου και Κ.Σπαρτινός, δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Β.Αϊβαλής, εκπρόσωπος του Συλλόγου Καστελλοκάμπου, ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣΝΑ Π. Σκέντζος  και τεχνικοί σύμβουλοι της ΕΡΓΟΣΕ.