ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ: Η Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών εκδράμει στην Αρκαδία – Συμμετοχή μέχρι και σήμερα

Η Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών Αιγιαλείας στο πλαίσιο των μορφωτικών και ψυχαγωγικών εκδρομών διοργανώνει την επόμενη εξόρμησή της.

Πρόκειται για τη 2ήμερη εκδρομή με προορισμό: Επικούρειος Απόλλωνας-Παραδοσιακά Αρκαδικά χωριά στις παρυφές του Μαινάλου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 16-17 Νοεμβρίου 2018 και καλεί τα μέλη, τους φίλους της και όλους, όσοι επιθυμούν, να συμμετάσχουν σ’ αυτήν, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

1Η ΗΜΕΡΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Συγκέντρωση των εκδρομέων ώρα 07.15 στην Τρίγωνη Πλατεία (07.25 στα Ψηλαλώνια), τακτοποίηση των αποσκευών και αναχώρηση. Με διαδρομή μέσω της εθνικής οδού Πατρών Πύργου και με ενδιάμεση στάση φθάνουμε στις Βάσσες της Φιγαλείας όπου θα επισκεφτούμε τον ναό του Επικούρειου Απόλλωνα ,τον Παρθενώνα της Πελοποννήσου.Ο ναός του Επικούρειου Απόλλωνα είναι ένα πανανθρώπινο στολίδι της αρχιτεκτονικής,χτίστηκε τον 5ο αιώνα π.Χ.και αποδίδεται στον Ικτίνο.Είναι ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα μνημεία στο χρόνο,το πρώτο ελληνικό μνημείο που συμπεριελήφθη στον κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO το 1986.Στη συνέχεια ταξιδεύουμε για την Ανδρίτσαινα,αμφιθεατρικά χτισμένη στην πλαγιά του Λύκαιου Όρους.Μετά μέσω της Καρύταινας, του Τολέδου της Ελλάδας που λέει ο Καζαντζάκης,φτάνουμε στα Λαγκάδια της Γορτυνίας,ένα παραδοσιακό αρκαδικό χωριό, χτισμένο στους πρόποδες του Μαινάλου από Λαγκαδιανούς μαστόρους με τα πέτρινα αριστουργήματά του. Θα εξερευνήσουμε τις ομορφιές του περπατώντας στα πέτρινα δρομάκια του.Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο,με διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ-ΣΑΒΒΑΤΟ: Mετά το πρωινό αναχώρηση για τα πέτρινα στολίδια της Αρκαδίας τη Δημητσάνα και τη Στεμνίτσα όπου η περιήγηση ανάμεσα στα πετρόχτιστα αναπαλαιωμένα αρχοντικά,το αρχοντικό του Γρηγορίου του Ε,το Δημοτικό σχολείο, το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης,τις μυρωδιές της φύσης, αποτελούν έναν μοναδικό σταθμό στο παρελθόν και στο θαυμαστό πολιτισμό και την ιστορία μας. Αξιοθέατο αποτελεί η Βιβλιοθήκη της Δημητσάνας,η Σχολή ΑργυροχρυσοχοΪας και το Λαογραφικό Μουσείο στη Στεμνίτσα.Στην ευρύτερη περιοχή το Λιμποβίτσι είναι το χωριό με το σπίτι του Κολοκοτρώνη, που υπολειτουργεί ως Μουσείο για τη ζωή και τη δράση του και θα το επισκεφτούμε. Λίγο πριν τη Βυτίνα είναι η Μονή της Παναγίας της Κερνίτσας,φυτρωμένη μέσα στο πράσινο,η αρχαιότερη μονή της Αρκαδίας που ζει 10 αιώνες περίπου.Αξίζει να την επισκεφτούμε,πριν τη στάση μας στο ηρωικό Λεβίδι με το άγαλμα του αγωνιστή Στριφτόμπολα. Τελευταίος σταθμός της εκδρομής μας θα είναι το χωριουδάκι Κάψια με το ομώνυμο σπήλαιο,ένα από τα 10 αξιόλογα της Ελλάδας. Μετά μέσω της Τρίπολης επιστρέφουμε στο Αίγιο με ενδιάμεση παραλιακή στάση για καφέ.

 

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ: 65 € σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο, 75 σε μονόκλινο.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Η μεταφορά, περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
Η διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο: Μανιάτης με πρωινό και δείπνο με διασκέδαση.
Ενημερωτικό φυλλάδιο
Ασφάλεια Αστικής – Επαγγελματικής Ευθύνης.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΕΞΟΔΑ ΓΙΑ ΕΙΣΟΔΟ ΜΟΥΣΕΙΩΝ –ΝΑΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ-ΞΕΝΑΓΗΣΗ
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ μέχρι αυτό το Σάββατο, 10/11/2018 στους: κ. Κ. Ανδρικόπουλο ► 26910-51409 / 6974033685 / κ. Β.Κυριακοπούλου►26910 -29160 / 6977014489
κ. Δημήτρη Κακαβάνη► 26910-25227 / 6945538871

Απαραίτητη η προκαταβολή του ποσού 30 € κατ’ άτομο στο πρακτορείο του κ. Π. Ματθαίου, αφού, προηγουμένως επικοινωνήσετε με κάποιο μέλος του Συμβουλίου.