Βίντεο: Η στιγμή της έκρηξης με τους 20 νεκρούς στη Μογκαντίσου της Σομαλίας

Σημειώθηκε και τέταρτη έκρηξη στο σημείο, ενώ οι νησηλευτές πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες στα θύματα – Άλλα 17 άτομα τραυματίστηκαν

 

Στους 20 έχει αυξηθεί η λίστα των θυμάτων από το μπαράζ εκρήξεων που σημειώθηκε στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, Μογκαντίσου, ενώ άλλα 17 άτομα έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία σε σοβαρή κατάσταση.

Βίντεο κατέγραψε τη στιγμή δύο εκ των τεσσάρων εκρήξεων κοντά σε μεγάλο ξενοδοχείο της πόλης. Οι εκρήξεις προήλθαν από μηχανισμούς που είχαν τοποθετηθεί σε αυτοκίνητα και ενεργοποίησαν καμικάζι πιθανότατα της τρομοκρατικής ομάδας αλ Σαμπάαμπ που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος.

 

Μετά τις πρώτες τρεις εκρήξεις που σημειώθηκαν κοντά σε ξενοδοχείο, μία τέταρτη έκρηξη σημειώθηκε στο ίδιο σημείο, ενώ οι νοσηλευτές είχαν σπεύσει να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες και να μεταφέρουν τα θύματα σε ασφαλές σημείο.

Φρουροί του ξενοδοχείου Sahafi και αστυνομικοί του CID άνοιξαν πυρ μετά τις εκρήξεις, πρόσθεσε η αστυνομία. Φωτογράφος του Ρόιτερ που βρίσκεται επιτόπου είδε 20 πτώματα αμάχων καθώς και καμένα μίνι λεωφορεία, μοτοσικλέτες και αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης.

Ο Μοχάμεντ Χουσέιν, ένας άλλος αστυνομικός, είχε δηλώσει νωρίτερα στο πρακτορείο Ρόιτερ πως ο στόχος της επίθεσης ήταν το ξενοδοχείο Sahafi, το οποίο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τα γραφεία της CID.

 

Πηγή: Πρώτο Θέμα