Το μήνυμα Τσίπρα στον Ερντογάν-Κυριαρχικό δικαίωμα της Ελλάδας η επέκταση των χωρικών υδάτων

Μήνυμα προς τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που δεν απειλεί κανέναν, αλλά δεν απειλείται και από κανέναν και δεν απεμπολεί κανένα κυριαρχικό της δικαίωμα, έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για νέο ενεργειακό χάρτη που διαμορφώνουν από κοινού στην περιοχή Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ και Αίγυπτος, υπογραμμίζοντας πως η Τουρκία πρέπει να καταλάβει ότι δεν πρόκειται για ένα διμερές ζήτημα.

Ανέφερε ακόμα πως η επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας αποτελεί κυριαρχικό δικαίωμα της χώρας μας, και διευκρίνισε ότι σε αυτό το θέμα υπάρχει αλλαγή τακτικής, αλλά όχι στρατηγικής, προαναγγέλλοντας ότι θα ενημερωθούν σχετικά τα κόμματα.

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχουν νέες αμερικάνικες βάσεις, ούτε οι ΗΠΑ έχουν ζητήσει νέες βάσεις, εξηγώντας πως η Ελλάδα δεν αναζητά προστάτες και πως υπάρχει αλληλοσεβασμός με τις ΗΠΑ, όμως παράλληλα η Ελλάδα έχει ανοιχτούς διαύλους με την Ρωσία και τον αραβικό κόσμο.

Ερωτηθείς σχετικά με τη στάση της κυβέρνησης ως προς τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα, τόνισε πως η Ελλάδα έκανε από την πρώτη στιγμή ό,τι έπρεπε να κάνει για την υπόθεση και υπογράμμισε πως θα δοθεί πλήρες πόρισμα στις ελληνικές αρχές για τα αίτια αυτής της «πολύ δυσάρεστης εξέλιξης». Επεσήμανε πως η χώρα μας πρέπει να προχωρήσει σε βήματα ώστε να αποδοθούν στην ομογένεια στην Αλβανία όλα όσα δικαιούται.