(ΦΩΤΟ)-ΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΪΑ: Ο Δήμος χαιρετίζει τη Μελέτη Αντιδιάβρωσης Ακτών και διεκδικεί, με συνεργασιμότητα, την αντιμετώπιση εκκρεμοτήτων για καλύτερα αποτελέσματα

Στην ημερίδα, που συνδιοργάνωσαν, την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018, η Περιφέρεια και το Τεχνικό Επιμελητήριο Δυτικής Ελλάδας, για την παρουσίαση της Μελέτης Αντιμετώπισης Διαβρώσεως Ακτών της Δυτικής Αχαΐας , παρέστη και τοποθετήθηκε επί της ουσίας , ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου.

 

Πρόκειται για μελέτη που εκπονήθηκε για λογαριασμό της ΠΔΕ και μεταξύ άλλων έχει ως αντικείμενο τον σχεδιασμό των αναγκαίων έργων προστασίας ακτών της περιοχής μας και συγκεκριμένα στις παραλίες  Νιφοραιίκων, Καλαμακίου και Αλισσού. Για τα Νιφοραίικα και το   Καλαμάκι το κόστος έργων ανέρχεται στα 5,7 εκατομμύρια ευρώ, ενώ  στον Αλισσό στα 2,1 εκατομμύρια  ευρώ.

Χαιρετίζοντας την ενημερωτική εκδήλωση ο κ. Νικολάου, τόνισε:

 

« Ποιος δε χαίρεται που παρουσιάζεται σήμερα το φυσικό φαινόμενο, με διάθεση θεραπείας, όταν πολλές περιοχές της Δυτικής Αχαΐας, πλήττονται επί πολλά χρόνια;

Σήμερα, ολοκληρώνεται ένας μεγάλος κύκλος συζητήσεων και μελέτης και αξίζουν συγχαρητήρια στον Περιφερειάρχη Δ.Ε Απόστολο Κατσιφάρα και στον Πρόεδρο του ΤΕΕ Βασίλη Αϊβαλή, γιατί φρόντισαν για το φαινόμενο.

Καλό είναι αυτό που έγινε, αλλά χρειάζεται και κάτι ακόμα παραπάνω και θα το καταφέρουμε όλοι μαζί, εκμεταλλευόμενοι πόρους της ΠΔΕ.

Η Μελέτη, είναι αλήθεια, πως έχει μία εκκρεμότητα με τις ακτές Καλαμακίου, Λακκόπετρας καθώς και του Αλιευτικού Καταφυγίου Αλυκών Κάτω Αχαΐας.

Εδώ είμαστε για να διεκδικήσουμε το επόμενο βήμα γι’ αυτές τις εκκρεμότητες, αφού το πρόβλημα είναι μεγάλο.

Πιστεύω ότι με σοβαρότητα, σύνεση και δημοκρατική διαδικασία, θα έχουμε στο άμεσο μέλλον καλύτερα αποτελέσματα».