Φίλης: Οι εκλογές είναι το όριο της συνεργασίας μας με τους ΑΝΕΛ – Πάμε σε νέες συνεργασίες

Ο πρώην υπουργός είπε ότι κάποιοι δεν θέλουν την εξομάλυνση των ελληνοαλβανικών σχέσεων και ότι υπάρχει κατ΄ επάγγελμα βορειοηπειρωτικός αλυτρωτισμός στην Ελλάδα!

Οι εκλογές είναι το όριο της συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ. Μετά θα πάμε σε νέες κυβερνητικές συνεργασίες και συγκλίσεις υποστήριξε απόψε από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN o πρώην υπουργός Νίκος Φίλης.

Ο πρώην υπουργός που πολλές φορές έχει διατυπώσει στο παρελθόν τις ενστάσεις του για τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖα με τον πάνο Καμμένο σημείωσε ότι οι εξελίξεις που σημειώνονται σε όλη την Ευρώπη αναδιατάσσουν το πολιτικό σκηνικό και εκ των πραγμάτων δημιουργούν τις προϋποθέσεις για τη συγκρότηση μια νέας κυβερνητικής συνεργασίας στην Ελλάδα.

«Οι εκλογές θα φέρουν το τέλος της συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ… Αυτό επιβάλλει η συνταγματική τάξη… Η ακροδεξιών κατευθύνσεων εκλογή Βέμπερ δημιουργεί νέα δεδομένα» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Νίκος Φίλης.

Σε ότι αφορά τα γεγονότα που ακολούθησαν την δολοφονία Κατσίφα ο πρώην υπουργός επεσήμανε τις πάγιες απόψεις του για τη… Νότια Αλβανία (!) και προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα υποστήριξε ότι στην Ελλάδα υπάρχει κατ΄ επάγγελμα βορειοηπειρωτικός αλυτρωτισμός.

Χαρακτήρισε δε απαράδεκτα ορισμένα συνθήματα που ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες για την επιστροφή της Βορείου Ηπείρου στην Ελλάδα και σημείωσε ότι κάποιοι δεν επιθυμούν την εξομάλυνση των Ελληνοαλβανικών σχέσεων.

Σε ότι αφορά τις σχέσεις κράτους Εκκλησίας υποστήριξε ότι είναι θετικό το γεγονός πως η κυβέρνηση ανακινεί ένα παγωμένο θέμα σε συνεννόηση με την Εκκλησία της Ελλάδος.

Δείτε τη συνέντευξη του Νίκου Φίλη στο Opentv

Πηγή: Πρώτο Θέμα

advertisement