Ανθιμος κατά Ιερώνυμου: Εκτίθεται με τη συναλλαγή με τον Τσίπρα

Πολύ αυστηρός εμφανίστηκε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος με τον Αρχιεπίσκοπο και την συμφωνία που έκανε με τον Πρωθυπουργό.

«Κόστισε πάρα πολύ στον Μακαριώτατο» αυτή η κίνηση είπε ο Ανθιμος και πρόσθεσε οτι «λυπάται που εκτέθηκε και αποδοκιμάζεται ο Αρχιεπίσκοπος, για μια συναλλαγή την οποία επιχείρησε με τον κ.Πρωθυπουργό».

Ο Μητροπολίτης μίλησε στην εκπομπή τα Εν Δήμω της TV100 και στη δημοσιογράφο Πόπη Αστεριάδου, και αφού επισήμανε ότι δεν ήταν ενημερωμένος για τις συζητήσεις που γίνονται σχετικά με το πλαίσιο της συμφωνίας εκκλησίας και πολιτείας, σημείωσε: «Αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο κόστισε πάρα πολύ στον μακαριότατο».

«Εγώ λυπούμαι γι’ αυτό γιατί ανήκουμε στην ίδια γενιά και δεν θέλουμε ένας αρχιεπίσκοπος -και για το αξίωμά του και για τα όσα έχει προσφέρει στην Εκκλησία- σε μια στιγμή να εκτίθεται και να αποδοκιμάζεται για μια συναλλαγή την οποία επιχείρησε να κάνει μαζί με τον κ. πρωθυπουργό. Αυτό δεν είναι ωραίο πράγμα, γιατί όλοι οι πολίτες -άνδρες,  γυναίκες, αλλά ιδιαίτερα εκείνοι που ασκούν μεγάλα και βαριά λειτουργήματα- δεν πρέπει ποτέ να πέφτουν στη συνείδηση των πολιτών, διότι αυτό κάνει ζημιά στην ίδια την κοινωνία μας», σημείωσε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.

Σε διευκρινιστική ερώτηση εάν κατά την άποψή του ο αρχιεπίσκοπος έχει πέσει στη συνείδηση των πολιτών, ο κ. Άνθιμος απάντησε: «Είναι δύσκολο να το πω, αλλά ναι. Όχι ο ίδιος –εγώ θα το μειώσω αυτό- όχι ο ίδιος, αλλά αυτό το οποίο επιχείρησε και συμφώνησε με τον πρωθυπουργό. Υπάρχει μεγάλη αντίδραση από τον λαό, αδιακρίτως πολιτικών προτιμήσεων».