(ΒΙΝΤΕΟ)-ΠΑΤΡΑ: “Πειρατές της θάλασσας” έκρυβαν αλιεύματα σε κοτέτσι – Ανάγκη άμεσης αλλαγής του διαχειριστικού για τις βιντζότρατες

Τους πιο ευφάνταστους τρόπους βρίσκουν οι πειρατές της θάλασσας να διακινούν τα παράνομα αλιεύματα που ψαρεύουν με εργαλεία βυθού, όπως οι βιτζότρατες.

Η καταγγελία του ψαρά από το Νηρέας της Πάτρας σοκάρει. Αδίστακτοι αλιείς με γρι γρι και βιντζότρατες βρήκαν έναν απίστευτο τρόπο για να διοχετεύσουν στην αγορά παράνομα αλιεύματα.

Όπως καταγγέλλει ο ψαράς, στις 12 Σεπτεμβρίου βρέθηκαν αλιεύματα κρυμμένα σε κοτέτσι, κάτι που απαγορεύεται από τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό και αυτοί έκαναν μήνυση στους λιμενικούς για ποιο λόγο τα κατέσχεσαν!

Οι ψαράδες καταγγέλλουν με όλες του τις δυνάμεις  ότι γρι γρι και βιντζότρατες ψαρεύουν πάνω στις Ποσειδωνίες, αλά ούτε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης τους ακούει ώστε να αλλάξει το διαχειριστικό που επιτρέπει στις βιντζότρατες να ψαρεύουν, ούτε το Ναυτιλίας που έχει την ευθύνη των ελέγχων.

Οι ψαράδες θεωρούν ότι το διαχειριστικό για τη βιντζότρατα που έχει εγκριθεί από την Ευρώπη θέλει εγκαίρως αλλαγές, πριν η καταστροφή στις θάλασσές μας γίνει ανεπανόρθωτη.

Τι απαντά το Υπουργείο Ναυτιλίας στις καταγγελίες παράκτιων αλιέων για ελλιπείς ελέγχους εναντίων των πειρατών της θάλασσας:

«Ενδεχομένως να απαιτείται ένας περαιτέρω έλεγχος, μια αυστηροποίηση του ελέγχου στη βάση των δυνατοτήτων που έχουμε. 1.200 είναι οι έλεγχοι που πρέπει να διενεργούνται καθημερινά. Αντιλαμβάνεστε πόσο μεγάλο είναι το φορτίο», δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης.

Οι πειρατές της θάλασσας εκμεταλλεύονται τις αδυναμίες του λιμενικού και συνεχίζουν ανενόχλητοι τη γενοκτονία του θαλάσσιου πλούτου.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.