Προφυλακίστηκαν τέσσερις για το κύκλωμα των αναβολικών

Στη φυλακή οδηγήθηκαν 4 από τους 11 κατηγορούμενους για συμμετοχή σε κύκλωμα που φέρεται να παρασκεύαζε και να διακινούσε αναβολικά σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Μεταξύ των κατηγορουμένων που κρίθηκαν προφυλακιστέοι είναι ο 47χρονος στέλεχος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σωματικής Διάπλασης και Fitness Ελλάδας και ο 37χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος στα Χανιά που σύμφωνα με το κατηγορητήριο φέρονται να είχαν κομβικό ρόλο στο κύκλωμα των αναβολικών.

Οι κατηγορούμενοι, που κατά περίπτωση είναι αντιμέτωποι με τα  αδικήματα της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της νοθείας τροφίμων, της έκθεσης, καθώς και για παραβάσεις των νομοθεσιών για τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό, τις εξαρτησιογόνες ουσίες, τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, τα όπλα και τον Εθνικό Τελωνειακό Κώδικα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στις απολογίες τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες και ανέφεραν πως τα αναβολικά προορίζονταν για προσωπική χρήση.

Οι υπόλοιποι επτά κατηγορούμενοι μετά τις απολογίες τους αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Το κύκλωμα φέρεται να δρούσε σε διάφορες περιοχές της χώρας, κυρίως σε Αττική, Κρήτη και Ήπειρο, ενώ εμφανίζεται να είχε επεκτείνει τη δράση του  στην Πολωνία, τη Γερμανία και την Κύπρο. Σύμφωνα με την κατηγορία παρασκεύαζε και διακινούσε παράνομα και απαγορευμένα αναβολικά, επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία, αλλά και παράνομα φαρμακευτικά σκευάσματα, τα οποία χορηγούνται για την αντιμετώπιση των παρενεργειών από αναβολικές ουσίες. Η διακίνηση των σκευασμάτων, σύμφωνα με τις αρχές, γινόταν κυρίως μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών και οχημάτων των μελών.

Πηγή:iefimerida.gr