ΠΑΤΡΑ: Εγκρίθηκαν έργα από το Δημοτικό Συμβούλιο – Αναλυτικά οι παρεμβάσεις

Ση χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων,  συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν σειρά έργων που αφορούν τις ανάγκες του πατραϊκού λαού. Μεταξύ άλλων είναι  και τα εξής:

 

  • Χορήγηση άδειας κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, σε οδούς της περιοχής «Καντριάνικα» για έργα ύδρευσης (αντικατάσταση του παλιού δικτύου αμιαντοσωλήνων) και επί της οδού Αγίου Νικολάου Λεύκας του Δήμου Πατρέων, λόγω έργων αποχέτευσης της Δ.Ε.Υ.Α.Π.
  • Έγκριση ένταξης του έργου «Κατασκευή παραλιακής διαδρομής ποδηλατόδρομου (Κανελλοπούλου – Παπαφλέσσα)» στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα» και Μετατόπιση του σταθμού οχημάτων ΤΑΞΙ, που ευρίσκεται επί της δυτικής πλευράς της οδού Όθωνος – Αμαλίας, νοτίως του σταθμού ΟΣΕ (ποδηλατόδρομος)
  • Έγκριση υποβολής πρότασης, για την ένταξη του έργου «Αποπεράτωση δικτύου οδικού ηλεκτροφωτισμού Βιοτεχνικού Πάρκου Πατρών», προϋπολογισμού 1.846.213,87€ που θα συμβάλει στην παροχή ενός περιβάλλοντος ασφαλούς εργασίας και κυκλοφορίας, τόσο των εργαζομένων και των επισκεπτών της περιοχής όσο και των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού τους.
  • Έγκριση της μελέτης για το έργο της Ανακατασκευής των πεζοδρομίων στην οδό Κωνσταντινουπόλεως, από την οδό Αγ. Σοφίας έως την οδό Καρόλου, σε συνολικό μήκος περίπου 2.200μέτρων, η οποία πλαισιώνεται από ψηλά δέντρα, δημιουργώντας πράσινη στοά που αποτελεί την «είσοδο» για τον κεντρικό ιστό της πόλης των Πατρών.
  • Αποδοχή χρηματοδότησης για την εγκατάσταση δύο προκατασκευασμένων σχολικών αιθουσών διδασκαλίας, στο 23ο Νηπιαγωγείο και στο Νηπιαγωγείο Σαραβαλίου του Δήμου Πατρέων και ενός οικίσκου με χρήση χώρου υγιεινής (WC) στο Νηπιαγωγείο Σαραβαλίου του Δήμου Πατρέων, καθώς και η προμήθεια του βασικού εξοπλισμού της κάθε αίθουσας  που θα καλύπτει τις ανάγκες 25 μαθητών.

 

  • Έγκριση Μνημονίου Συνεργασίας, μεταξύ του Δήμου Πατρέων και της Εφορίας Αρχαιοτήτων Αχαΐας, για την διενέργεια αρχαιολογικών ερευνών και εργασιών, στο πλαίσιο κατασκευής του έργου «Κατασκευή 3ου Γυμνασίου Πατρών», καθώς τον Ιούνιο του 2018, κατά την διάρκεια εργασιών, αποκαλύφθηκαν  σημαντικές αρχαιολογικές ζώνες και ευρήματα.