(Βίντεο)-Ο Κοτζιάς για τον Καμμένο: Δεν μπορεί να υπάρχει ανοχή σε αυτούς που λένε ότι θα ανατρέψουν την κυβέρνηση

Στις καταγγελίες για χρηματοδοτήσεις από εταιρεία του Σόρος, τα λεγόμενα «μυστικά κονδύλια» του ΥΠΕΞ, αλλά και στη μήνυση που κατέθεσε, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο Open ο τέως υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

Για τη μηνυτήρια αναφορά ο κ. Κοτζιάς είπε πως την έκανε για να υπερασπιστεί τον εαυτό του και «τα έστειλα στον εισαγγελέα για να μην ασχολείται με αυτό».

«Εγώ είμαι καθαρός άνθρωπος, δεν έχω τίποτα να φοβηθώ και πάω πρώτος στις δικαστικές αρχές» ανέφερε ο κ. Κοτζιάς στο Open και επεσήμανε πως «εγώ δεν κάνω διαρροές» και «δεν υπάρχουν κύκλοι Κοτζιά».

«Ειπώθηκε πως ο Σόρος έδωσε 50 εκατ. για να αγοράσουμε ανθρώπους στα Σκόπια» είπε ο κ. Κοτζιάς και τόνισε ότι «εγώ προέρχομαι από πλούσια οικογένεια, δεν χρηματίζομαι».

«Όλες οι δυνάμεις που θέλουν αδράνεια και βγάζουν λεφτά από την αδράνεια, δεν θέλουν συμφωνία για το Σκοπιανό», είπε ακόμη ο κ. Κοτζιάς.

«Ας αποδείξουν ότι ο Σόρος έδωσε 50 εκατ. Έχω προτείνει στην κυβέρνηση να γίνει γενίκευση του νόμου ότι κανένας υπουργός δεν μπορεί να βγάλει λεφτά από ανώνυμες πηγές και τα κρίνει η αρμόδια κυβέρνηση. Προτείνω να υπάρχει πλήρης διαφάνεια» είπε ο κ. Κοτζιάς και συμπλήρωσε πως στη Συνταγματική Αναθεώρηση καλό θα ήταν να υπάρξει πλήρης έλεγχος του χρηματισμού των μυστικών υπηρεσιών.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του περί επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης επανέλαβε ότι είχε ρωτήσει τον πρωθυπουργό αν μπορεί να κάνει τη συγκεκριμένη δήλωση στην τελετή παράδοσης.
Για τους ΑΝΕΛ είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση σωτηρίας συνεργάστηκε με τη λαϊκή δεξιά. «Δεν μπορεί να υπάρχει ανοχή σε αυτούς που λένε ότι θα ανατρέψουν την κυβέρνηση», είπε επίσης.

Δείτε το βίντεο από το Open: