Οι επιθεωρητές υγείας (ΣΕΥΠ) ερευνούν παράνομες πρακτικές του δίγαμου γιατρού στο νοσοκομείο του

Τις πρακτικές που ακολουθούσε ο δίγαμος γιατρός της Χαλκίδας σε μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο της Αθήνας, όπου εργάζεται, ερευνά το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΠ).

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γιατρός παρέκαμψε την ομάδα καρδιάς με μεγάλη εμπειρία του κρατικού νοσοκομείου όπου εργαζόταν και έστησε τη δική του ομάδα για τοποθέτηση αορτικών βαλβίδων.

Πηγές με γνώση των όσων συνέβαιναν στο εν λόγω νοσοκομείο αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος γιατρός, αναπληρωτής καθηγητής του ΕΚΠΑ, δεν είχε εκπαίδευση και πιστοποίηση στην τοποθέτηση βαλβίδων και παραμέρισε την ήδη υπάρχουσα ομάδα για να τεθεί ο ίδιος επικεφαλής δικής του ομάδας, εκτός του νοσοκομείου του, και να καρπωθεί τα όποια οφέλη.

Το σχέδιό του ήταν το εξής: Έστειλε έναν γιατρό από άλλο μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας στη Γερμανία προκειμένου να εκπαιδευτεί στην τοποθέτηση αορτικών βαλβίδων και στη συνέχεια έφερνε τον εκπαιδευθέντα γιατρό και έναν ακόμη επιβλέποντα, παρανόμως, στο νοσοκομείο για να κάνουν τις τοποθετήσεις αορτικών βαλβίδων. Δηλαδή, εμπιστευόταν την τύχη των ασθενών σε γιατρούς οι οποίοι δεν εργάζονταν καν στο νοσοκομείο!

Την ίδια ώρα, δεν χρησιμοποιούσε γιατρούς εργαζομένους στο νοσοκομείο, οι οποίοι, σημειωτέον, είχαν μεγάλη εμπειρία καθώς είχαν τοποθετήσει τα προηγούμενα χρόνια 60 αορτικές βαλβίδες με μεγάλη επιτυχία.

Έτσι, με γιατρούς εκτός του νοσοκομείου προχωρούσε σε σημαντικές επεμβάσεις, χωρίς μάλιστα ο ίδιος -στις περισσότερες περιπτώσεις- να είναι παρών.

Γνώστες των όσων συνέβαιναν στο εν λόγω νοσοκομείο αναφέρουν ότι αυτή η πρακτική ακολουθήθηκε από τον δίγαμο γιατρό της Χαλκίδας τουλάχιστον 20 φορές, χωρίς οι αρμόδιες διευθύνσεις του νοσοκομείου και η διοίκηση να αντιληφθούν το παραμικρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παράνομη εργασία των συνεργατών του στο εν λόγω νοσοκομείο ελέγχεται τώρα από το ΣΕΥΠ, το οποίο διεξάγει εκτεταμένες έρευνες καλώντας γιατρούς να καταθέσουν για την υπόθεση.