Ο κ. Τσίπρας εργαλειοποίησε και την Εκκλησία για μερικές εντυπώσεις

Για απόλυτη «εργαλειοποίηση» της Εκκλησίας από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό προσωπικά για επικοινωνιακούς λόγους και πρόσκαιρες εντυπώσεις, μίλησε ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Κατσανιώτης, στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ως προσκεκλημένος της εκπομπής «Αταίριαστοι», το πρωί της Τετάρτης.
1.Η συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου και οι αντιδράσεις για την μισθοδοσία
Σχολιάζοντας τη συμφωνία του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, καθώς και τις αντιδράσεις που υπάρχουν σχετικά με τη μισθοδοσία των ιερέων, ο κ. Κατσανιώτης, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο κ. Τσίπρας πρόβαλε και χρησιμοποίησε το θέμα του δήθεν διαχωρισμού Εκκλησίας – Κράτους, που εν τοις πράγμασι είναι ένα ζήτημα που επιλύεται με απλές νομοθετικές ρυθμίσεις, για να δικαιολογήσει την αριστεροσύνη του. Αποδεικνύεται όμως πως όσα έλεγε ήσαν ψέματα. Τόσους μήνες, κορόιδευε… Απλά, εργαλειοποίησε τη σχέση κράτους – εκκλησίας για να καρπωθεί κάποια επικοινωνιακά οφέλη. Γιατί το πλαίσιο συμφωνίας που έθεσε στον Αρχιεπίσκοπο δεν το παρουσίαζε στην κοινωνία και δεν το έθετε στην πολιτική συζήτηση; Γιατί είναι ΄΄Θεομπαίχτης΄΄! Δηλώνει άθεος και πηγαίνει στο Άγιο Όρος…».
Επίσης, ο κ. Κατσανιώτης υπογράμμισε πως η θέση της ΝΔ είναι πάγια και ξεκάθαρη: «Η Πολιτεία με την Εκκλησία πρέπει να συζητούν και να συναποφασίζουν!»
Και κατέληξε: «Οτιδήποτε αξιακό έχει αυτή η χώρα στοχοποιείται από τη σημερινή κυβέρνηση. Ο κ. Τσίπρας, απολύτως συνειδητά έχει θέσει στο στόχαστρο κάθε τι ελληνικό. Μία τέτοια αξία είναι και η Πίστη μας, η σχέση του μέσου Έλληνα με την Εκκλησία και την Ενορία του. Και ευθύνη της ιεραρχίας είναι να την προστατεύσει».

2. Κόντρα Κοτζιά – Καμμένου και η παρουσία του Σόρος στην Ελλάδα
Επίσης, ο κ. Κατσανιώτης, σχολίασε και την κόντρα Κοτζιά – Καμμένου και τα όσα έχουν αναφερθεί περί παρέμβασης και επιρροής του Σόρος στην υπόθεση της συμφωνίας των Πρεσπών. «Οι πολίτες πρέπει να μάθουν τα πάντα. Πρέπει να μάθουμε και αυτά που περιλαμβάνει η επιστολή παραίτησης του κ. Κοτζιά, την οποία ο πρωθυπουργός κρατάει κρυφή. Υπήρξαν σοβαρές αλληλοκατηγορίες στο υπουργικό συμβούλιο, υπάρχει μία μήνυση του πρώην υπουργού και όλο αυτό πρέπει να ξεκαθαρίσει. Τίποτα δεν πρέπει να μείνει στην σκιά για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα…».