Γεννηματά: Ο Καραμανλής κόβει, ο Τσίπρας ράβει και ο Μητσοτάκης προβάρει κουστούμι εξουσίας

Ομιλία της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής στην Τρίπολη – «Δεν θα επιτρέψουμε η πολιτική ζωή του τόπου να μεταβληθεί σε αρένα λάσπης» τόνισε

Με αναφορές στον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Κώστα Σημίτη η Φώφη Γεννηματά επιχείρησε να ενοποιήσει το εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής απέναντι στις επιθέσεις που δέχεται η Χαριλάου Τρικούππη.

Ο λαϊκισμός και η συντήρηση έχουν εξαπολύσει επίθεση στην παράταξη μας, επισήμανε και προσέθεσε:

«Ό,τι κι αν λέει η Κυβέρνηση, δεν μπορεί να κρύψει κάτω από το χαλί τις συνέπειες της δικής της πολιτικής. Όμως αυτή είναι η τελευταία κυβερνητική θητεία μιας ομάδας που καταπάτησε αρχές και αξίες. Μιας καιροσκοπικής ομάδας, χωρίς ιδεολογική ταυτότητα. Που δεν θυμίζουν τίποτε το Αριστερό, τίποτα το προοδευτικό. Που, αντιθέτως, εξέθεσαν στα μάτια των πολιτών την Αριστερά και τους αγώνες της».

«Ο πανικός του κ. Τσίπρα θα τον οδηγήσει να σπιλώσει τους πάντες. Προκειμένου να πλήξει την Δημοκρατική Παράταξη είναι ικανός να φθάσει μέχρι τον… Ελευθέριο Βενιζέλο!» συνέχισε και ξεκαθάρισε τη στάση της:

«Είμαι αποφασισμένη να υπερασπιστώ την τιμή και την υπόληψη των εκατοντάδων χιλιάδων μελών και στελεχών της παράταξης που έδωσαν όλα αυτά τα χρόνια την ψυχή τους για την Χώρα και την Δημοκρατία με ήθος και εντιμότητα».

«Ο Καραμανλής κόβει, ο Τσίπρας ράβει και ο Μητσοτάκης τάχα αμέριμνος προβάρει κουστούμι εξουσίας» είπε χαρακτηριστικά.

Ολόκληρη η ομιλία της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής:

Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

Φίλες και Φίλοι,

Ο λαϊκισμός και η συντήρηση έχουν εξαπολύσει επίθεση στην παράταξη μας.

Στην Τρίπολη όπως και σε όλη την Ελλάδα το Κίνημα Αλλαγής δίνει δυναμικό παρών. Όσο μας χτυπάνε τόσο δυναμώνουμε. Είμαστε απέναντι στο λαϊκισμό και στη συντήρηση που έχουν εξαπολύσει ολόπλευρη επίθεση στην παράταξή μας.

Τους ενοχλούμε. Γιατί λέμε όχι στα δήθεν Ευρωπαϊκά και δήθεν προοδευτικά μέτωπα που έχουν ως μοναδικό στόχο την ενίσχυση του δικομματισμού, της πόλωσης και του διχασμού. Εμείς η Δημοκρατική προοδευτική Παράταξη, που ενώσαμε τους Έλληνες, ισχυροποιήσαμε την Ελλάδα, δημιουργήσαμε το Κοινωνικό Κράτος, είμαστε εδώ για να εξασφαλίσουμε αξιοπρέπεια ξανά για τον Έλληνα πολίτη. Δουλεύουμε για τους πολλούς και όχι για τους λίγους.

Είμαστε ενοχλητικοί γιατί είμαστε η γνήσια προοδευτική δύναμη αλλαγής κόντρα στα μικροκομματικά συμφέροντα και τις επιδιώξεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. Είμαστε η γνήσια πατριωτική δύναμη απέναντι στην ακροδεξιά και τους εθνικιστές.

Είμαστε η παράταξη που διαχρονικά έκανε πράξη τον γνήσιο Πατριωτισμό ενώνοντας τους Έλληνες

Ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου που χάραξε την πολυδιάστατη Εθνική Στρατηγική, δημιούργησε και αξιοποίησε διεθνείς συμμαχίες, αναβάθμισε την θέση της χώρας στην Ευρώπη, στάθηκε εμπόδιο απέναντι στις Τούρκικες προκλήσεις υπερασπίζοντας τα δικαιώματά μας.

Ήταν ο Κώστας Σημίτης που αξιοποίησε την θέση μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση συνδέοντας την Ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας με τον σεβασμό των διεθνών συνθηκών και των σχέσεων καλής γειτονίας και πέτυχε την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε.

Σε αυτή την στρατηγική συνεχίζουμε….

Η Ελλάδα οφείλει να στέλνει σαφές μήνυμα αποφασιστικότητας και ισχύος για την προάσπιση των Εθνικών μας συμφερόντων. Σε αυτό οι Έλληνες θα παραμείνουμε ενωμένοι και δυνατοί. Ο γνήσιος πατριωτισμός είναι στοιχείο της ταυτότητας μας και προτεραιότητα στην πολιτική μας.

Και στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου, είμαστε κάτι ριζικά διαφορετικό

Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

Έχουμε μπροστά μας την μεγάλη μάχη για τις Περιφέρειες και τους Δήμους.

Και στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου, είμαστε κάτι ριζικά διαφορετικό. Αντιπαρατίθενται οι διαφορετικές απόψεις για τον ρόλο της Αυτοδιοίκησης.

Στην μια πλευρά η δική μας φωνή , για ισχυρή τοπική και περιφερειακή Αυτοδιοίκηση στην υπηρεσία των πολιτών.

Αυτοδιοίκηση πρωταγωνιστή στην πορεία εξόδου από την κρίση με Ανάπτυξη και Κοινωνική Συνοχή.

Με επανάσταση στο κράτος που θα βάλει τέλος στη γραφειοκρατία, τις πελατειακές σχέσεις , τις αγκυλώσεις του χθες.

Þ Με το Επιτελικό Κράτος.
Χωρίς κομματικές παρεμβάσεις, με πλήρη διαφάνεια σε όλες τις αποφάσεις του.

Þ Με αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και πόρων στις Περιφέρειες και στους Δήμους.
Þ Με νέο σύστημα αξιολόγησης.
Στην Περιφέρεια μπορεί να γίνει η Αλλαγή του παραγωγικού και Αναπτυξιακού Προτύπου.
Στον Δήμο μπορεί να σχεδιαστεί η κινητοποίηση όλων των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου, που σήμερα είναι κατακερματισμένες.
Στην Αυτοδιοίκηση μπορεί να οργανωθεί η Μεταρρύθμιση του Κοινωνικού Κράτους.
Αυτή είναι η σημαία μας.

Στην άλλη πλευρά βρίσκονται οι κομματικές και συντηρητικές λογικές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ.

Που θέλουν την αυτοδιοίκηση το μακρύ χέρι του κράτους.

Του ΣΥΡΙΖΑ -που όπως απέδειξε με τον πρόσφατο Νόμο που ψήφισε στην Βουλή-θέλει μια κατακερματισμένη Αυτοδιοίκηση.

Με τοπικές και Περιφερειακές Διοικήσεις ομήρους των μειοψηφιών.

Οι δικές μας δυνάμεις θα είναι παρούσες και στις Αυτοδιοικητικές εκλογές.

Σε κάθε Περιφέρεια, σε όλους τους μεγάλους Δήμους.

Μέσα από ευρύτερους αυτοδιοικητικούς συνδυασμούς, με την συμμετοχή όλων όσων πιστεύουν στο νέο ρόλο της Αυτοδιοίκησης, που θέτουν ως πρώτο στόχο την ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, την εξυπηρέτηση του Πολίτη, την Κοινωνική Συνοχή.

Στηρίζουμε τον συνδυασμό Πελοποννησιακή Συμμαχία 2019 με επικεφαλής τον Γιάννη Μπουντρούκα.

Εδώ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, και με αυτά ακριβώς τα κριτήρια, πήραμε την απόφαση να στηρίξουμε τον συνδυασμό Πελοποννησιακή Συμμαχία 2019 με επικεφαλής τον Γιάννη Μπουντρούκα.

Ένα άνθρωπο καταξιωμένο επαγγελματικά και κοινωνικά, με πρωταγωνιστική συμμετοχή στους επιμελητηριακούς θεσμούς, ένα άνθρωπο που έχει πρωτοστατήσει στις προσπάθειες για την Ανάπτυξη και την Πρόοδο της Πελοποννήσου.

Αυτό εξάλλου αποδεικνύει και η παρουσία σήμερα κορυφαίων στελεχών από τον χώρο των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και των Επιμελητηρίων.

Έναν άνθρωπο που εκφράζει αυθεντικά την δική μας λογική για τον ρόλο της Αυτοδιοίκησης και ειδικά της Περιφέρειας σήμερα.

Και θέλω να καλέσω όλα τα μέλη μας και τα στελέχη μας να στηρίξουν ενεργά τον συνδυασμό του Γιάννη Μπουντρούκα.

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Αφήνουμε πίσω μας το χθες.

Γιάννη είμαστε βέβαιοι για την επιτυχία σου.

Καλόν αγώνα. . . . .

Φίλες και Φίλοι,

Διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ: Σε κανέναν τομέα η χώρα δεν πήγε μπροστά. Σε όλα πήγαμε πίσω

Είναι η ώρα να κοιτάξουμε κατάματα την πραγματικότητα.

Η χρονική διάρκεια του αχρείαστου τρίτου Μνημονίου των Τσίπρα/Καμμένου έληξε, η σκληρή επιτροπεία όμως παραμένει και το χειρότερο η κρίση και τα προβλήματα είναι εδώ. Σε κανέναν τομέα η χώρα δεν πήγε μπροστά. Σε όλα πήγαμε πίσω.

Þ Οι ρυθμοί ανάπτυξης παραμένουν αναιμικοί, οι επενδύσεις δεν έρχονται, τα επιτόκια για την έξοδο στις αγορές παραμένουν απαγορευτικά, οι Τράπεζες αδυνατούν να χρηματοδοτήσουν την Οικονομία.
Þ Η υπερφορολόγηση εξοντώνει νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
Þ Η δημόσια υγεία και η παιδεία, συνεχώς υποβαθμίζονται.
Þ Η ανεργία δήθεν αντιμετωπίζεται με το να κόβεται μια θέση εργασίας στα δύο.
Þ Οι πλειστηριασμοί των κατοικιών πολλαπλασιάζονται και η επικείμενη «λήξη» με ευθύνη της Κυβέρνησης της προστασίας του Ν. 3869/2010 του ΠΑΣΟΚ, απειλεί την πρώτη κατοικία και των πιο αδύναμων νοικοκυριών.
Þ Η κρίση του δημογραφικού απειλεί το μέλλον του Ελληνισμού.
Μετά από 8 χρόνια κρίσης, εκατοντάδες χιλιάδες, κυρίως νέοι, μετανάστευσαν, το ΑΕΠ υποχώρησε σχεδόν κατά 25%, η φτωχοποίηση του πληθυσμού είναι δραματική, η αποδυνάμωση της μεσαίας τάξης είναι γεγονός.

Η όποια δημοσιονομική προσαρμογή δεν αρκεί για να καλύψει τις πραγματικές ανάγκες ενός λαού που μέσα στην κρίση έχασε κάτι πολύ παραπάνω από την περιουσία του: έχασε την αξιοπρέπειά του!

Πρόταση Νόμου Κινήματος Αλλαγής: Απαίτηση αξιοπρέπειας

Γι’ αυτό κι εμείς τις αμέσως επόμενες ημέρες καταθέτουμε Πρόταση Νόμου για τη διασφάλιση της αξιοπρέπειας στη ζωή του κάθε πολίτη, της κάθε οικογένειας.

Με μέτρα άμεσα εφαρμόσιμα, υπέρ του εργαζομένου, του αγρότη, του ανέργου, του μικρομεσαίου, του κοινωνικά αποκλεισμένου. Βγαίνουμε ξανά μπροστά, όπως έχουμε κάνει τόσες φορές στο παρελθόν.

Και κοιτάζουμε προς το αύριο, αφήνοντας τους άλλους να ξιφουλκούν στις σκιές του χθες.

Ό,τι κι αν λέει η Κυβέρνηση, δεν μπορεί να κρύψει κάτω από το χαλί τις συνέπειες της δικής της πολιτικής.

Όμως αυτή είναι η τελευταία κυβερνητική θητεία μιας ομάδας που καταπάτησε αρχές και αξίες. Μιας καιροσκοπικής ομάδας, χωρίς ιδεολογική ταυτότητα.

Που δεν θυμίζουν τίποτε το Αριστερό, τίποτα το προοδευτικό. Που, αντιθέτως, εξέθεσαν στα μάτια των πολιτών την Αριστερά και τους αγώνες της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια δεξιά συντηρητική κυβέρνηση. Έχει εφαρμόσει τα τελευταία χρόνια πολύ σκληρές αντιλαϊκές πολιτικές. Έχει υποταχθεί στις εντολές των πιο συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης. Όταν έγιναν οι περικοπές τα προηγούμενα χρόνια είχαμε ένα δυσθεώρητο έλλειμμα που έπρεπε να καλυφθεί, ένα έλλειμμα που είχε κληρονομήσει στη χώρα η κυβέρνηση του 2004-2009 και γι αυτό δεν μιλά κανείς.

Για το έλλειμμα αυτό χέρι-χέρι ο κ. Τσίπρας και η ΝΔ σιωπούν. Η Ν.Δ δεν αναλαµβάνει τις ευθύνες της για την περίοδο 2004-2009 του κ. Καραµανλή, που οδήγησε στην κρίση και ο ΣΥΡΙΖΑ σιωπά. Ο ένας παθαίνει αμνησία και ο άλλος αφωνία όταν τους λέω ελάτε να κάνουμε εξεταστική όχι για να ποινικοποιήσουμε την πολιτική ζωή του τόπου αλλά για να δούμε τι έφταιξε, τι πήγε στραβά, τι δεν πρέπει να ξαναγίνει. Τόσο δύσκολο είναι να συμφωνήσουμε για τα αυτονόητα;

Τσίπρας και Μητσοτάκης τσακώνονται ποιος είναι ο πιο καλός ο μαθητής στη Σχολή Λιτότητας του Βερολίνου και των Βρυξελλών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει οδηγήσει στην οριστική αποδόμηση του Κοινωνικού Κράτους. Μέσα από τη φτωχοποίηση που έχει επιφέρει, προσβλέπει σε εκλογική πελατεία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μετατρέψει την κοινωνική πολιτική σε ελεημοσύνη με ψίχουλα.

Ο κ. Τσίπρας αποδείχθηκε ο πιο συνεπής και αποτελεσματικός Χορηγός της ΝΔ. Ανοίγει το δρόμο του κ. Μητσοτάκη για να εφαρμόσει και αυτός με τη σειρά του με συνέπεια και αφοσίωση τα αδιέξοδα μέτρα λιτότητας που μας οδηγούν στον βυθό.

Την ώρα που οι πολίτες αγωνιούν, Τσίπρας και Μητσοτάκης τσακώνονται ποιος είναι ο πιο καλός ο μαθητής στη Σχολή Λιτότητας του Βερολίνου και των Βρυξελλών.

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να παίζουν με τις τύχες του τόπου μας.

Αρκετά με αυτό το «τανγκό ανευθυνότητας»!

Αρκετά με αυτό το σικέ δικομματικό παιχνίδι, που εντείνει την πόλωση και το διχασμό για μικροκομματικούς λόγους.

Όχι στα μέτωπα διατήρησης του παλιού

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην αγωνιώδη προσπάθεια του να περιορίσει την πολιτική του συντριβή στα όρια μιας διαχειρίσιμης εκλογικής ήττας σκηνοθετεί το δήθεν «αντιδεξιό – προοδευτικό μέτωπο» την ώρα που συγκυβερνώντας με την ακροδεξιά ασκεί μια σκληρή δεξιά πολιτική.

Η ΝΔ καμουφλάρει την επιδίωξη της αυτοδυναμίας με δήθεν εκκλήσεις για συγκρότηση του «ευρωπαϊκού μετώπου» ενώ είναι φανερό ότι σχεδιάζει μια παλινόρθωση παλαιοκομματικών συντηρητικών πολιτικών. Με όρους ασύδοτης αγοράς ,που αφορούν τους λίγους και ισχυρούς χωρίς δίχτυ ασφαλείας για τους πολλούς και τους πιο αδύναμους.

Και οι δύο, ενώ συμπεριλαμβάνουν το Κίνημα Αλλαγής στα ψευδεπίγραφα μέτωπα τους, λυσσαλέα το στοχοποιούν γιατί η επιτυχία του πολιτικού τους σχεδίου έχει ως απαράβατο όρο ότι θα έχει δευτερεύοντα συμπληρωματικό ρόλο.

Η πλειοψηφία όμως των Ελλήνων επιθυμεί τη στρατηγική ήττα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και την μη επιστροφή της δεξιάς. Αυτό το ρεύμα μπορεί και πρέπει να συναντηθεί στο Κίνημα Αλλαγής.

Γιατί ούτε στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ ούτε πολιτικό αντίβαρο και εκλογικό ανάχωμα στον κίνδυνο δεξιάς παλινόρθωσης μπορεί να υπάρξει χωρίς ισχυρό Κίνημα Αλλαγής.

Ναι, πρέπει να «φύγουν αυτοί».«Να φύγουν τώρα», όχι όμως για να «έρθουν οι άλλοι».

Λύση για τη χώρα δεν αποτελεί η επιστροφή της Δεξιάς

Η χώρα χρειάζεται Πολιτική Αλλαγή με Αλλαγή Πολιτικής πριν να είναι οριστικά αργά.

Χρειάζεται ξανά δημοκρατική και προοδευτική αλλαγή με σαφή στρατηγική και νέους εθνικούς στόχους.

Χρειάζεται γι’ αυτό μια νέα διακυβέρνηση που ενώνει αντί να διχάζει. Για αυτό χτυπάμε την καμπάνα της εθνικής αφύπνισης για να πάρει ο λαός την κατάσταση στα χέρια του.

Ο τόπος χρειάζεται ισχυρή Κυβέρνηση με προοδευτική ατζέντα που θα κερδίσει τη χαμένη αξιοπιστία και εμπιστοσύνη στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Που θα έχει ως πρώτη και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα την αλλαγή των όρων της συμφωνίας Τσίπρα, ιδιαίτερα όσο αφορά το στόχο για πρωτογενή πλεονάσματα ( από 3,5% στο 2%)και να εξασφαλιστούν πόροι για κίνητρα ανάπτυξης αλλά και εξασφάλιση της κοινωνικής συνοχής.

Όλες οι πολιτικές δυνάμεις έχουμε υποχρέωση να καταθέσουμε την πρόταση μας για το σήμερα και το αύριο της χώρας. Εμείς έχουμε παρουσιάσει το Σχέδιο Ελλάδα, μια ολοκληρωμένη πρόταση – με στόχους, προτεραιότητες , αλλαγές και συγκεκριμένα μέτρα – για την ανάπτυξη, την απασχόληση, την κοινωνική δικαιοσύνη.

Εμείς μπορούμε να είμαστε ο καταλύτης της συνεννόησης και των πολιτικών εξελίξεων. Έχουν ήδη νιώσει τη δυναμική μας και γι’ αυτό προσπαθούν να μας χτυπήσουν με κάθε μέσο, θεμιτό ή αθέμιτο.

Σε κάθε περίπτωση εμείς συμπλήρωμα με τη λογική των αριθμών ή τη νομή αξιωμάτων δεν θα γίνουμε. Γιατί αυτή θα είναι μια αδύναμη Κυβέρνηση που δεν θα προωθήσει αποτελεσματικά τα συμφέροντα της χώρας.

Καθαρές κουβέντες, καθαροί λογαριασμοί!

Όλα στο φως. Διαφάνεια για τους πάντες και παντού

Παίζουν και με τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Ο καθένας για τα δικά του οφέλη και οι δύο μαζί για να συμπιέσουν τον δικό μας ζωτικό πολιτικό χώρο. Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι:

Ήμαστε οι πρώτοι που διαμορφώσαμε στέρεες θέσεις για το Σύνταγμα και τις θέσαμε στο δημόσιο διάλογο. Ας τοποθετηθεί ο καθένας πάνω σε αυτές για να δούμε αν θέλουν πραγματικά συγκλίσεις ή παίζουν -ξανά- φθηνό θέατρο!

Για να κρύψουν τις δικές τους αμαρτίες και την ανικανότητα τους, δεν διστάζουν να μεθοδεύσουν ένα μπαράζ σκανδαλολογίας.

Θα το ξαναπώ: Να έρθουν όλα στο φως. Διαφάνεια για τους πάντες και παντού.

Αφήστε όμως την Δικαιοσύνη ανεπηρέαστη να κάνει το έργο της. Αξιοποιώντας τους θεσμούς με τους οποίους εμείς θωρακίσαμε το Κράτος Δικαίου, θεσμούς που παράγουν ήδη αποτελέσματα.

Όχι, δεν θα επιτρέψουμε όμως η πολιτική ζωή του τόπου να μεταβληθεί σε αρένα λάσπης, γιατί αυτό θα πλήξει την Δημοκρατία.

Ο πανικός του κ. Τσίπρα θα τον οδηγήσει να σπιλώσει τους πάντες. Προκειμένου να πλήξει την Δημοκρατική Παράταξη είναι ικανός να φθάσει μέχρι τον… Ελευθέριο Βενιζέλο!

Είμαι αποφασισμένη να υπερασπιστώ την τιμή και την υπόληψη των εκατοντάδων χιλιάδων μελών και στελεχών της παράταξης που έδωσαν όλα αυτά τα χρόνια την ψυχή τους για την Χώρα και την Δημοκρατία με ήθος και εντιμότητα.

Στην παράταξη μας έχουμε ξαναζήσει τη συντονισμένη επίθεση.

Ο Καραμανλής κόβει, ο Τσίπρας ράβει και ο Μητσοτάκης τάχα αμέριμνος προβάρει κουστούμι εξουσίας.

Αλλά ο Ελληνικός λαός θα ακυρώσει τα σχέδια τους.

Φίλες και φίλοι,

Πηγαίνοντας προς τις κάλπες, γίνεται καθαρό πως το κεντρικό πολιτικό διακύβευμα των εκλογών είναι ένα:

Πως θα ανοίξουμε νέους δρόμους;

Με την πόλωση και τον διχασμό;

Θέλουμε ενωμένους τους Έλληνες πάνω σε μια νέα κοινωνική εθνική συμφωνία;

Πάνω σε ένα νέο ριζοσπαστικό και προοδευτικό πλαίσιο αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που θα μας βγάλει με ασφάλεια στο ξέφωτο;

Γι’ αυτό ζητάμε ισχυρή εντολή για να γίνουμε δύναμη ανατροπής και να εξασφαλίσουμε πραγματικά προοδευτική διακυβέρνηση.

Στις ερχόμενες εθνικές εκλογές Ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής σημαίνει ένα ηχηρό όχι στις πολιτικές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και της ΝΔ. Όχι στο χθες. Όχι στη συντήρηση.

Σημαίνει ένα ισχυρό ΝΑΙ σε προοδευτική αλλαγή.

Δεν είμαστε ο τρίτος πόλος. Είμαστε ο μόνος δρόμος για μια πραγματικά προοδευτική διακυβέρνηση. Με σαφή στρατηγική και νέους εθνικούς στόχους.

Μια νέα διακυβέρνηση που θα ενώνει αντί να διχάζει.

Ναι σε ένα δρόμο Ασφάλειας, αξιοπρέπειας και ελπίδας

Στις ερχόμενες εκλογές, ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής σημαίνει ένα μεγάλο ΝΑΙ, σε ένα καινούργιο όραμα.

Σε μια Άλλη Ελλάδα.

Ζητάμε ισχυρή εντολή ώστε στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής να λειτουργήσουμε ως ο κρίσιμος καταλύτης για μια ισχυρή προοδευτική κυβέρνηση.

Μια χώρα Ισχυρή στο κέντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων.

Με ενισχυμένη αξιοπιστία, στην αυγή της νέας εποχής, η Ελλάδα οφείλει να έχει ένα πολιτικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, δικής της ιδιοκτησίας, Ένα πρόγραμμα με τον άνθρωπο στο επίκεντρο.

Είναι τώρα η ώρα:

– Να ξαναχτίσουμε ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος.

– Να δημιουργήσουμε ξανά μια Ελλάδα δυνατή, ισχυρό παράγοντα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

Να αντιμετωπίσουμε τα θέματα της μεταναστευτικής κρίσης που εντείνεται.

– Να ανασυγκροτήσουμε τη Δημοκρατία μας, με μια Νέα Μεταπολίτευση.

– Να ανασυντάξουμε την Πολιτεία μας, με βάση ένα Αποκεντρωμένο, Σύγχρονο Κράτος.

– Να θέσουμε σε εφαρμογή το «Σχέδιο Ελλάδα», την πρότασή μας για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή.

Να ανοίξουμε ένα δρόμο ασφάλειας, αξιοπρέπειας και ελπίδας.

Μας ρωτούν συχνά με ποιον είστε πιο κοντά και με ποιον πιο μακριά. Απαντώ ευθέως με κανέναν από τους δυο.

Είμαστε με την Ελλάδα που μπορεί και θέλει να ζήσει διαφορετικά.

Με την Ελλάδα που παράγει και δημιουργεί.

Είμαστε με αυτούς που γνωρίζουν ότι μας αξίζει και μπορούμε, να ζήσουμε καλύτερα.

Για να γυρίσουν τα παιδιά μας πίσω. Για να μη φύγουν άλλα μακριά.

Για μια χώρα με περισσότερο Φως, Αισιοδοξία, Δικαιοσύνη.

Γιατί το μέλλον δεν μπορεί να περιμένει άλλο!