Φονική πυρκαγιά στο Μάτι: Προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε ο Ηλίας Ψινάκης

Νέα προθεσμία, αυτή τη φορά για τις 21 Νοεμβρίου, ζήτησε και έλαβε από τους εισαγγελείς που διερευνούν τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης προκειμένου να προετοιμάσει τις έγγραφες εξηγήσεις του.
Ο κ. Ψινάκης είναι ένας από τους 21 υπόπτους που έχουν κληθεί από τους εισαγγελείς σε ανωμοτί κατάθεση, στο πλαίσιο της έρευνας για την πυρκαγιά στο Μάτι η οποία στοίχισε τη ζωή, τον περασμένο Ιούλιο, σε 99 ανθρώπους.

Αύριο, έχει κληθεί σε εξηγήσεις η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα στελέχη των αρμοδίων φορέων και υπηρεσιών που περιλαμβάνονται στη λίστα των «υπόπτων» για όσα έγιναν ή δεν έγιναν τις κρίσιμες ώρες της πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου.

Οι εισαγγελείς πάντως αναμένουν επίσης τα στοιχεία που έχουν ζητήσει από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου στις συνομιλίες των αρμοδίων για την αντιμετώπιση της καταστροφικής πυρκαγιάς. Μέσα από τα στοιχεία αυτά, θα μπορέσουν να καταλήξουν σε χρήσιμα συμπεράσματα που θα τους βοηθήσουν να αποτιμήσουν ποινικά τους χειρισμούς των αρμοδίων παραγόντων, κατά τη διάρκεια της καταστροφικής πυρκαγιάς