Champions League: Ο Κριστιάνο Ρονάλντο υποδέχεται τη Γιουνάιτεντ – Όλο το πρόγραμμα των σημερινών αγώνων

Το πρόγραμμα του ΟΥΕΦΑ Τσάμπιονς Λιγκ συνεχίζεται σήμερα με την ολοκλήρωση της 4ης αγωνιστικής των ομίλων, με την αναμέτρηση ανάμεσα σε Γιουβέντους και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να ξεχωρίζει ενώ από ελληνικής πλευράς η ΑΕΚ αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Μπάγερν Μονάχου.

Για τον πέμπτο όμιλο, η ΑΕΚ φιλοξενείται εκτός έδρας από την Μπάγερν Μονάχου, σε μια δύσκολη αποστολή για την ελληνική ομάδα. Η «ένωση» βρίσκεται στην τελευταία θέση του ομίλου δίχως βαθμούς ενώ η πρωταθλήτρια Γερμανίας ισοβαθμεί με τον Άγιαξ στην κορυφή με 7 βαθμούς. Την προηγούμενη αγωνιστική, η Μπάγερν είχε επικρατήσει στο ΟΑΚΑ, επί της ΑΕΚ, με σκορ 2-0 και σκόρερ τους Μαρτίνεθ – Λεβαντόφσκι. Οι δύο ομάδες προέρχονται από ισοπαλίες στα πρωταθλήματα τους, καθώς οι Βαυαροί έμειναν στο 1-1 με την Φράιμπουργκ εντός έδρας ενώ η ΑΕΚ στο 0-0 με τον Παναθηναϊκό.

Στο έτερο ματς του ομίλου, η Μπενφίκα φιλοξενεί τον Άγιαξ, με στόχο να πάρει την ρεβάνς. Την προηγούμενη αγωνιστική, ο «Αίαντας» επικράτησε με 1-0, χάρη στο γκολ του Νουσαΐρ Μαζράουι στις καθυστερήσεις του αγώνα, με αποτέλεσμα οι Ολλανδοί να πάρουν σημαντικό προβάδισμα για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Μονόδρομος η νίκη για την Μπενφίκα, η οποία γνωρίζει ότι σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος, οι πιθανότητές της για πρόκριση στον επόμενο γύρο θα λιγοστέψουν. Οι «αετοί» προέρχονται από εντός έδρας ήττα 3-1 από την Μορεϊρένσε και ο Άγιαξ από την νίκη επί της Βίλεμ με σκορ 2-0, εντός έδρας.

Στον έκτο όμιλο, η πρωτοπόρος με 6 βαθμούς Μάντσεστερ Σίτι φιλοξενεί την Σαχτάρ Ντόνετσκ, με στόχο την νίκη, η οποία θα της δώσει σαφή προβάδισμα πρόκρισης. Ο αγγλικός σύλλογος, επικράτησε εύκολα την προηγούμενη αγωνιστική στην Ουκρανία, με σκορ 3-0, χάρη στα γκολ των Σίλβα (δύο) και Λαπόρτ. Οι «πολίτες» βρίσκονται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση, καθώς διέλυσε το σαββατοκύριακο εντός έδρας την Σαουθάμπτον με 6-1. Στην άλλη πλευρά, η Σαχτάρ ταξίδεψε στην Αγγλία, όντας στην τελευταία θέση του ομίλου με δύο βαθμούς και στόχο να δημιουργήσει όσο το δυνατόν περισσότερα προβλήματα στην πρωταθλήτρια Αγγλίας. Οι Ουκρανοί, προέρχονται από το θετικό εντός έδρας αποτέλεσμα, με σκορ 2-1 εναντίον της Ντινάμο Κιέβου.

Στο άλλο ζευγάρι του ομίλου, η Λιόν φιλοξενεί την Χοφενχάιμ, σε ένα ματς όπου ενδεχομένως να κρίνει σε μεγάλο βαθμό τον σύλλογο που θα συνεχίσει στο Τσάμπιονς Λιγκ και στο Γιουρόπα Λιγκ. Στην προηγούμενη συνάντησή τους στην Γερμανία, οι δύο ομάδες προσέφεραν ένα πλούσιο θέαμα στο κόσμο, καθώς αναδείχθηκαν ισόπαλες με το εντυπωσιακό 3-3. Για την Χοφενχάιμ είχαν σκοράρει οι Κράμαριτς (δύο) και Ζοέλιντον ενώ για την Λιόν οι Τραορέ, Ντομπελέ και Ντεπάϊ. Οι Γερμανοί προέρχονται από την εκτός έδρας νίκη επί της Μπάγερ Λεβερκούζεν με σκορ 4-1 ενώ οι Γάλλοι με την εντός έδρας ισοπαλία με 1-1 με την Μπορντό.

Στον έβδομο όμιλο, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας φιλοξενεί την Ρόμα, με στόχο να της δημιουργήσει όσο το δυνατόν προβλήματα και να διεκδικήσει ότι καλύτερο από την αναμέτρηση. Την προηγούμενη αγωνιστική, οι «ρωμαίοι» είχαν επικρατήσει εύκολα με 3-0, χάρη στα γκολ των Τζέκο (δύο) και Ουντέρ. Οι Ρώσοι, προέρχονται από εκτός έδρας ισοπαλία 0-0 με την Δυναμό Μόσχας ενώ η Ιταλοί από επίσης εκτός έδρας ισοπαλία με την Φιορεντίνα με σκορ 1-1.

Το άλλο ζευγάρι του ομίλου, η εν’ ενεργεία πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης φιλοξενείται από την Πλζεν, σε μια αναμέτρηση που οι Ισπανοί είναι το ξεκάθαρο φαβορί και επιδιώκουν μια πειστική εμφάνιση. Στην προηγούμενή τους συνάντηση, η «βασίλισσα» είχε επικρατήσει με σκορ 2-1, χάρη στα γκολ των Μπενζεμά και Μαρτσέλο ενώ για την Πλζεν είχε μειώσει ο Χροσόφσκι. Η Ρεάλ προέρχεται από την εντός έδρας νίκη επί της Βαγιαδολίδ με σκορ 2-0 ενώ η Πλζεν από την εκτός έδρας νίκη με 1-0 επί της Οστράβα.

Στον όγδοο όμιλο, ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα αναγκαστεί να αντιμετωπίσει ξανά την αγαπημένη του Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με στόχο να βοηθήσει την Γιουβέντους να εξασφαλίσει την πρόκριση στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης. Οι Ιταλοί μετρούν 3/3 νίκες στον όγδοο όμιλο, με αποτέλεσμα να βρίσκονται στην κορυφή με 9 βαθμούς και δίχως να έχουν δεχτεί κάποιο γκολ. Την προηγούμενη αγωνιστική οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί ξανά στο Ολντ Τράφορντ, με την «Γηραιά Κυρία» να φεύγει νικήτρια χάρη στο γκολ του Πάουλο Ντιμπάλα. Η Γιουβέντους το σαββατοκύριακο για την Serie A κέρδισε την Κάλιαρι εντός έδρας με 3-1 ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από την νίκη – ανατροπή επί της Μπόρνμουθ, εκτός έδρας με σκορ 2-1.

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Βαλένθια φιλοξενεί την Γιούνγκ Μπόις, η οποία την προηγούμενη αγωνιστική πήρε ισοπαλία από τις «νυχτερίδες» με σκορ 1-1, σε μια αναμέτρηση με σκόρερ τους Μπατσουαγί και Οαρό. Οι Ισπανοί θέλουν την νίκη, προκειμένου να πάρουν σαφή προβάδισμα για την 3η θέση έναντι της αποψινής αντιπάλου τους και ταυτόχρονα να διατηρούσουν «ζωντανές» τις όποιες ελπίδες τους για διεκδίκηση της δεύτερης θέσης. Η Βαλένθια βρίσκεται στην 3η θέση με δύο βαθμούς, με την Γιούνγκ Μπόις να είναι στην τελευταία θέση του ομίλου, με μόλις έναν βαθμό. Όσον αφορά την φόρμα των δύο ομάδων, η Βαλένθια έρχεται από εντός έδρας ήττα πρωταθλήματος, από την Χιρόνα με σκορ 1-0 και την Γιούνγκ Μπόις από την εκτός έδρας νίκη επί της Γκρασκόπερς με 3-0.

Το πρόγραμμα… 

5ος όμιλος
Μπάγερν Μονάχου – ΑΕΚ (22:00) COSMOTE SPORT 1 HD
Μπενφίκα – Άγιαξ (22:00) COSMOTE SPORT 3 HD

6ος όμιλος
Λιόν – Χοφενχάιμ (22:00) COSMOTE SPORT 9 HD
Μάντσεστερ Σίτι – Σαχτάρ Ντόνετσκ (22:00) COSMOTE SPORT 1 HD

7ος όμιλος
ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Ρόμα (19:55) COSMOTE SPORT 8 HD
Βικτόρια Πλζεν – Ρεάλ Μαδρίτης (22:00) COSMOTE SPORT 1 HD

8ος όμιλος
Βαλένθια – Γιουνγκ Μπόις (19:55) COSMOTE SPORT 4 HD
Γιουβέντους – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (22:00) COSMOTE SPORT 5 HD