Ρήγμα στον Ερυθρό Σταυρό: Ανακοίνωθηκε νέος πρόεδρος αλλά ο παλαιός καταγγέλλει πραξικόπημα

Πραξικοπηματικό σχέδιο διάλυσης και υφαρπαγής της περιουσίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ή νόμιμη αλλαγή προέδρου νομίμως διεκπεραιωθείσα από τα μέλη του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού;

Τις τελευταίες 24ώρες, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός μοιάζει σαν να βρίσκεται στην εντατική.

Με ανακοίνωση που κοινοποιήθηκε τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου, γίνεται γνωστό ότι τα μέλη του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού εξέλεξαν ως νέο πρόεδρο τον ιατρό Ανδρέα Μαμαντόπουλο.

neos_proedros

Στην είδηση της ανάδειξης νέου πρόεδρου, αντέδρασε ο απερχόμενος πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. Νικόλαος Οικονομόπουλος κάνοντας λόγο για παράνομη συνεδρίαση του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου, διαψεύδοντας παραλλήλως ότι έχει παραιτηθεί.

«Για την αποκατάσταση της αλήθειας ξεκαθαρίζεται ότι πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. είναι και παραμένει ο κ. Νικόλαος Οικονομόπουλος» αναφέρεται.

Μάλιστα, σε δήλωσή του ο κ. Οικονομόπουλος τονίζει: «Ουδέποτε υπήρξε νόμιμη συνεδρίαση του Κ.Δ.Σ. του Ε.Ε.Σ. στις 5 Νοεμβρίου 2018, με θέμα την αμφισβήτηση του Προέδρου. Η επιχείρηση κατάληψης της Προεδρίας του Ε.Ε.Σ. με αντικαταστατικό και πραξικοπηματικό τρόπο, αποτελεί παρωδία η οποία αποκάλυψε τους εμπνευστές του σχεδίου διάλυσης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και υφαρπαγής της περιουσίας του».

paramoni_proedrou