ΠΑΤΡΑ: Επίθεση των δασκάλων στο υπουργείο Παιδείας – Ακάλυπτα τα σχολεία

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι για τους δασκάλους και νηπιαγωγούς που ξεκινούν αγώνα κατά της υποβάθμισης της δημόσιας εκπαίδευσης, καταγγέλλοντας την απαξίωση του ολοήμερου σχολείου και της παράλληλης υποστηρικτικής εκπαίδευσης, εξ αιτίας ακάλυπτων επί χρόνια κενών στα σχολεία.
«Πανηγυρίζουν στην αρχή κάθε σχολικής χρονιάς, φέτος πανηγύρισαν για τις 12 χιλιάδες προσλήψεις αναπληρωτών ενώ από το 2010 έχει να γίνει πρόσληψη μονίμων εκπαιδευτικών στα σχολεία» δήλωσε χθες ο πρόεδρος ΔΟΕ Θανάσης Κικινής που βρέθηκε στην πόλη.
Στόχος της επίσκεψης του προέδρου η ομιλία του σε περιφερειακή σύσκεψη συλλόγων δασκάλων και νηπιαγωγών στην Πάτρα, με αφορμή την 3ωρη στάση εργασίας που έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου (3 τελευταίες ώρες του πρωινού και προγράμματος) και το συλλαλητήριο την ίδια ημέρα στην Αθήνα, στις 13:00 έξω από το υπουργείο Παιδείας.
«Δεν μπορεί να πανηγυρίζουμε όταν οι αναπληρωτές συστηματικά από το 2010 καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες» σχολίασε επισημαίνοντας ότι για μία ακόμη φορά, η νυν ηγεσία του υπ. Παιδείας υποσχέθηκε 4.000 και πλέον μόνιμους διορισμούς προς αντικατάσταση των χιλιάδων εξόδων με τις συνταξιοδοτήσεις της τελευταίας 8ετίας.
Σύμφωνα με τη ΔΟΕ και τον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας, το μεγαλύτερο πλήγμα από τις επιλογές και αυτής της Κυβέρνησης, είναι στο ολοήμερο σχολείο και την ειδική αγωγή.
«Το ολοήμερο καλύπτεται ευκαιριακά με ότι ειδικότητα υπάρχει εύκαιρη. Την ίδια ώρα τα ιδιωτικά κέντρα μελέτης από το δημοτικό ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια, πρόκειται για κτύπημα στη δημόσια παιδεία» σχολίασε ο πρόεδρος της ΔΟΕ.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας Τάσος Σταυρογιαννόπουλος επισήμανε ότι με τα υφιστάμενα και «μπαλώματα», «έχει διαλυθεί το ωρολόγιο πρόγραμμα στα σχολεία». Παράλληλα κατήγγειλε ότι ακυρώνεται σταδιακά και η προσχολική αγωγή στα σχολεία της Πάτρας, λόγω έλλειψης προγραμματισμού τόσο όσον αφορά τις εκπαιδευτικές ανάγκες όσο και την προσχολική στέγη.